PJANIĆ DOŽIVEO TEŠKU SAOBRAĆAJKU: Lekari moraju da mu AMPUTIRAJU obe noge?

Autor:

Sport

30.09.2020

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od automobila ništa nije ostalo.

RepublikaFoto: facebook.com/Omorfa Taxidia
Ilustracija

Bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Amel Pjanić (35) doživeo je tešku saobraćajnu nesreću u mestu Ovnaku kraj Viteza u Županiji Središnjoj Bosni, izvestio je "Zenicablog".

Pjanić je, vozeći Opel Astru uzbrdo po mokrom putu, u krivini podleteo pod kamion koji je prevozio mašinu za asfaltiranje i išao u suprotnom smeru.

On je najteže povredio noge i lekari čine sve što mogu kako bi uspeli da mu ih spasu. Osim toga, doživeo je i druge povrede, ali srećom nije u životnoj opasnosti.

Fotografije sa mesta nesreće možete videti OVDE.

 

Prošle godine je Amel završio fudbalsku karijeru, a kao mladić je sa kapitenskom trakom predvodio kadetsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Kasnije je kao golman imao nekoliko nastupa i u mladoj reprezentaciji, ali nikada nije zaigrao za nacionalni "A" tim.

Što se klubova tiče, branio je za zenički Čelik, Igman iz Konjica, Željezničar, Rudar Kakanj, Travnik, Zenica siti i Moševac. Sa Željezničarom je 2010. godine uzeo titulu prvaka Premijer lige BiH, a onda je otišao jer nije hteo da bude rezerva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading