ZVEZDA SKIDA KIPARSKO PROKLETSTVO: Pančev savetuje crveno-bele kako da pobede u Nikoziji

Autor:

Sport

01.10.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion Srbije na Kipru nije slavio punih 29 godina.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Darko Panćev u trenutku kada je Crvena zvezda postala šampion Evrope 1991. godine

Crvena zvezda će večeras na utakmici protiv Ararat Jermenije (19.00, Arena sport 1, RTS1) u plej-ofu za Ligu Evrope pokušati da skine kiparsko prokletstvo staro 29 godina!

Crveno-beli su poslednju pobedu na Kipru ostvarili 1991. godine, kada su kao prvaci Evrope bili bolji od Apolona 2:0! Tada je na mestu napadača u postbarijevskoj generaciji igrao Darko Pančev, u tom trenutku najbolji centarfor Evrope, koji se u razgovoru za Srpski telegraf prisetio gostovanja na rajskom ostrvu.

Stanković: Sve zavisi od nas!

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković pred utakmicu sezone protiv Ararata u Nikoziji ističe da sve zavisi od njegovih izabranika.

- Nismo razmišljali gde ćemo igrati, spremali smo se za utakmicu najnormalnije. Znamo šta nam je činiti i šta treba da uradimo, da odigramo pravu utakmicu jer je ovo lepa prilika da uđemo u grupnu fazu Lige Evrope. Uopšte nije bitna taktika, već kako ko izađe na teren, od nas sve zavisi - rekao je Dejan Stanković.

SVE ZAVISI OD EKIPE

- Sećam sa utakmice na Kipru, u tom periodu Zvezda je bila evropski prvak i mi smo tamo otišli vrlo opušteno. Prvu utakmicu protiv Apolona igrali smo kao domaćini u Mađarskoj zbog sankcija i pobedili smo 3:0, sećam se da sam igrao povređen, ali sam dao i gol. Na Kipru nije toliko teško pobediti, ali najbitnija jeste jačina ekipe. Ne želim da potcenjujem ili hvalim nekog, ali ako je ekipa dobra i ako veruju u sebe, ne vidim zašto je tolika muka slaviti na Kipru. Nisu oni neka velesila, igrali smo pred bučnom publikom, ali Zvezda je u tom periodu bila mnogo koplja iznad takvih ekipa. Ne mogu da se setim detalja, ali znam da nismo bili preterano uzbuđeni što igramo na Kipru, mi smo lagano slavili i plasirali se u Ligu šampiona - ističe Darko Pančev.

Garsija konačno prodat!

RepublikaFoto: Starsport
Mateo Garsija

Posle višenedeljne sapunice Mateo Garsija (24) napušta Crvenu zvezdu! Argentinac je prodat grčkom Arisu za 1,3 miliona evra i 50% od naredne prodaje. Mladi ofanzivni fudbaler potpisaće ugovor na četiri godine i zarađivaće 450.000 evra. On je u crveno-belom dresu odigrao 24 utakmice, postigao pet golova i osvojio titulu šampiona Srbije.

BEZ POTCENJIVANJA

Legendarni Makedonac smatra da je Zvezda favoriti protiv Ararata, ali napominje dobro poznatu rečenicu "danas svi igraju fudbal".

- Svakako da je Crvena zvezda favorit protiv Ararata i objektivno bi trebalo da pobede. Ipak, pre svega, Ararat ne sme da se potceni jer ni jermenski fudbal nije toliko loš, ali ipak crveno-beli su bolja ekipa. Bitno je ući u grupnu fazu evropskog takmičenja, nije Liga šampiona, ali ni Liga Evrope nije loša. Četvrtu godinu zaredom će navijači imati priliku da na Marakani gledaju jake evropske utakmice, što je u ovom trenutku najpotrebnije - rekao je nekada najbolji evropski napadač.

Evropska gostovanja Zvezde na Kipru

Apolon - Crvena zvezda - 0:2 (1991/92)

Omonija - Crvena zvezda - 1:1 (2001/02)

APOEL - Crvena zvezda - 2:2 (2008/09)

Omonija - Crvena zvezda - 0:0 (2012/13)

Omonija - Crvena zvezda - 1:1 (2020/21)

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading