FANTASTIČNA VEST: Englez odabrao da igra za Srbiju

Autor:

Sport

30.09.2020

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliko pojačanje za našu reprezentaciju.

RepublikaFoto: Starsport
Reprezentativci Srbije tokom intoniranja himne pred meč sa Turskom u Ligi nacija

Mladi fudbaler Redinga Dejan Tetek (18) koji je već ostvario tri nastupa za U18 reprezentaciju Engleske odlučio je da promeni nacionalni tim i ubuduće će braniti boje Srbije.

Tetek se našao na spisku selektora omladinske reprezentacije Srbije (U19), Milana Lešnjaka, koja će se u periodu od 5. do 10. oktobra na mini-pripremama spremati za završni krug kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

UEFA je taj krug kvalifikacija pomerila za novembar, a Srbija je tako dobila veliko pojačanje u vidu talentovanog defanzivnog veziste, koji se odlično snalazi i na poziciji štopera.

U poslednjem krugu kvalifikacija, Srbija će učestvovati na turniru u Velsu, a rivali će biti domaćin, Nemačka i Austrija.

Verujemo da je ulogu u svemu odigrao i novi menadžer Redinga Veljko Paunović, koji je u Liga kupu pružio šansu Teteku da odigra 90 minuta.

Spisak omladinske reprezentacije Srbije

GOLMANI: Filip Stanković (Inter), Andrija Katić (Budućnost Dobanovci), Novak Mićović (IMT).

ODBRANA: Đorđe Jovičić (Braga), Nikola Marjanović (Brodarac), Aleksandar Vasiljević (Brodarac), Ognjen Đurković (Teleoptik), Petar Stojanović (Rad), Aleksandar Vidović (Spartak), Nikola Stajić (San Fernando), Aleksandar Lukić (Grafičar).

VEZNI RED: Dejan Tetek (Reding), Dejan Zukić (Vojvodina), Bogdan Jočić (Verona), Luka Velikić (Osasuna), Martin Novaković (Rad), Mateja Stojanović (Žarkovo), Andrija Radulović (Crvena zvezda), Lazar Pavlović (Partizan), Miljan Momčilović (Teleoptik), Stefan Tomović (Brodarac).

NAPAD: Dragoljub Savić (Rapid), Luka Bijelović (Spartak), Borisav Burmaz (Grafičar), Damjan Dostanić (TSC), Nikola Ristović (Zemun), Njegoš Kupusović (Ajntraht Braunšvajg), Nikola Štulić (Partizan), Nikola Čolić (Partizan).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading