REPUBLIKA EKSKLUZIVNO SAZNAJE: Četiri OPCIJE za duel Ararata i Crvene zvezde, čeka se odluka UEFA!

Autor:

Sport

28.09.2020

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I dalje je nepoznata sudbina utakmice između Ararata i Crvene zvezde, zbog ratnog stanja koje je proglašeno u Jermeniji.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

Portal Republika ekskluzivno saznaje iz pouzdanih izvora, da postoje četiri opcije za duel jermenskog i srpskog šampiona.

PRVA OPCIJA

Trenutno najrealnija opcija je da se duel između Ararata i Crvene zvezde odigra na neutralnom terenu u Tbilisiju, koji je od Jerevana udaljen svega 170 kilometara.

Ovo su UEFA predložili iz tabora jermenskog šampiona, koji ne bi imali ništa protiv da odlučujući meč odigraju u susednoj Gruziji.

DRUGA OPCIJA 

Postoji mogućnost da se meč odigra u Jerevanu. Crvena zvezda bi čarter letom otišla do Tbilisija, a onda bi se autobusom uputila ka glavnom gradu Jermenije.

Ova opcija bi svakako najviše odgovarala jermenskom predstavniku, ali pitanje je da li je UEFA spremna da rizikuju i dozvoli da se utakmica odigra u državi u kojoj vlada ratno stanje.

Odgovornost je velika, pa ništa ne bi smelo da se prepusti slučaju.

TREĆA OPCIJA

Ova opcija najviše bi odgovarala srpskom šampionu, jer ukoliko do nje dođe meč između Ararata i Crvene zvezde biće odigran u Beogradu.

Sa Marakane je još u nedelju poslat predlog u UEFA, da domaćin ovog meča budu crveno-beli. Ova opcija nije nerealna, ali veće su šanse da se utakmica odigra na neutralnom terenu, nego u Beogadu.

ČETVRTA OPCIJA

Kao poslednju soluciju UEFA razmatra i mogućnost izbacivanja Ararata iz kvalifikacija za Ligu Evrope. Na taj način Zvezda bi otišla u grupnu fazu službenim rezultatom 3:0. Takođe, ukoliko se UEFA odluči na ovu radikalnu odluku, pored Ararata stradaće i azerbejdžanski predstavnik Karabag, koji svoj meč treba da igra u Poljskoj.

 

Da zaključimo, sve četiri opcije su veoma realne, ali treba očekivati da Ararat i Crvena zvezda odigraju duel poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

UEFA bi trebalo odluku o sudbini ovog meča da saopšti oko 15 časova. Pratite nas i saznajte prvi šta će biti sa utakmicom Ararata i crveno-belih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading