IZ JERMENIJE PORUČUJU: Čekamo Zvezdu, svi će biti bezbedni

Autor: Danijel KOKANOVIĆ, Veljko PETROVIĆ

Sport

28.09.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion Srbije u četvrtak treba da gostuje Araratu.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

Crvenu zvezdu u četvrtak (16.00) očekuje utakmica sezone protiv Ararat-Jermenije u plej-ofu za ulazak u Ligu Evrope, ali nakon oružanih sukoba između jermenske i azerbejdžanske vojske u zapaljivom regionu Nagorno Karabah, potpuno je neizvesno gde će se meč igrati.

Proglašenje ratnog stanja i opšte mobilizacije punoletnih muškaraca, najpre u spornoj oblasti, a zatim i u čitavoj Jermeniji, udarna je svetska vest. Ipak, da novonastala situacija neće usloviti izmeštanje meča iz Jerevana na neutralnu lokaciju nada se Stefan Čupić (26), golman Ararat-Jermenije, koji za Srpski telegraf sa lica mesta uverava da je prestoni grad Jermenije u potpunosti bezbedan, da crveno-beli nemaju čega da se plaše.

DOPIS UEFA

Jerevan je vazdušnom linijom udaljen 195 kilometara od Stepanakerta, prestonice etnički pomešane Republike Nagorno Karabah, koja administrativno pripada Azerbejdžanu, ali je suštinski kontolišu Jermeni još od aneksije 1988. godine (opširnije na stranama 10 i 11). Iako je FS Jermenije obavestio klubove da se takmičenja pod njegovim okriljem odlažu sve dok je na snazi ratno stanje, Čupić za naš list otkriva da je savez pre toga u UEFA garantovao bezbednost utakmice između Ararat-Jermenije i Zvezde.

RepublikaFoto: Starsport
Stefan Čupić u dresu Voždovca

- U Jerevanu smo normalno odradili trening, za sada je sve otvoreno i gajim nadu da ćemo za tri dana crveno-bele ipak da dočekamo ovde, a ne na neutralnoj lokaciji. Jermenski savez je uz nas i ubeđen sam da gostima iz Beograda dlaka s glave ne bi falila. Jerevan je potpuno bezbedan grad, a ti oružani sukobi u Nagorno Karabahu, koji je izvan granica Jermenije, uobičajeni su i sa prekidima traju već tri decenije. Stalno se tamo puškara, pre dva meseca Azerima je srušen dron vredan 30 miliona dolara - izveštava Čupić.

DRŽAVA SAVETNIK

U međuvremenu, Crvena zvezda je uputila zvaničan predlog da se utakmica odigra u Beogradu, umesto u Jerevanu. Konačnu odluku UEFA bi trebalo da donese danas po podne.

- Na konstantnoj smo vezi od juče pre podne i sa državnim organima Srbije i sa UEFA, pa čekamo dalja uputstva i korake - bili su kratki iz Ljutice Bogdana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading