JASNO JE KAO DAN: Čelnici Partizana su krivi za POSRTANJE crno-belih bar iz OVA dva razloga!

Autor:

Sport

25.09.2020

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vicešampion Srbije porazom u Belgiji zaokružio jednu od najlošijih godina u istoriji kluba, a niko iz upravljačke vrhuške ne preuzima odgovornost.

RepublikaFoto: Starsport
Čelnici Partizana Milorad Vučelić (levo) i Vladimir Vuletić (desno)

Fudbaleri Partizana poraženi su u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope od ekipe Šarlroa u Belgiji (1:2), čime je zaokružena jedna od najgorih godina u istoriji kluba iz Humske. Postavlja se pitanje ko je odgovoran za posrtanje crno-belih, koji u sezoni 2019/2020 nisu uspeli da osvoje nijedan trofej, a potom su ustali i bez plasmana u grupnu fazu drugog po rangu evropskog takmičenja.

Odgovor koji se do sada isključivo mogao čuti od klupskih čelnika bio je sportski sektor, mada je sada jasno da krivica pada upravo na njih! Kao glavni razlozi nameću se izostanak pojačanja i loša klupska politika, a cenu su do sada plaćali treneri, poslednji od njih Savo Milošević koji je otišao iz Humske "glavom bez obzira".

Ovog leta, Milošević je tražio bar šest pojačanja, kojima bi osvežio ekipu i pripremio je za takmičenje na tri fronta. Umesto toga, stigao je samo Maki Banjak iz Olimpije i to za 500.000 evra, sa ciljem da odmeni Strahinju Pavlovića od koga su crno-beli inkasirali deset miliona evropskih novčanica. Novajlije u ostalim linijama tima su izostale, pa su rezultati postali diskutabilni, čim je ekipa krenula u pohod na Ligu Evrope, zbog suženog broja kvalitetnih igrača. Naravno, uprava nije preuzela odgovornost za ranih minus šest u odnosu na Crvenu zvezdu u Superligi Srbije, pa je na klupu seo miljenik "Grobara" Aleksandar Stanojević sa ciljem da "izvadi kestenje iz vatre".

RepublikaFoto: Starsport
Trener Partizana Aleksandar Stanojević

Stanoje takođe vidi šta je potrebno crno-belima da budu konkurentni u domaćim i evropskim okvirima, ali ne i vodeće strukture u klubu. Od najavljenjih pojačanja doveden je samo desni bek Aleksandar Miljković (zamena za Nemanju Miletića), dok je angažovanje još nekog bonus igrača Jovan Vlalukin, Svetozar Marković, Nikola Čumić...) ili iskusnog povratnika (Miloš Jojić, Ivan Obradović...) izostalo.

RepublikaFoto: Starsport
Miljković u prvom mandatu u dresu Partizana

Drugi veliki problem vicešampiona Srbije je upražnjeno mesto sportskog direktora. Ivica Iliev je podneo ostavku pre godinu i po dana, a od tada treneri obavljaju taj posao, što im dodatno komplikuje zadatak. Alternativa za Ilieva nije pronađena, pa se čini da Partizanu nedostaje strategija poslovanja i jasna podela rada što se odražava na rezultate.

Naravno, manir čelnika "parnog valjka" je svaljivanje krivice na druge. Nisu samo stratezi preuzimali odgovornost, već je "blaćena" Crvena zvezda, FSS, čak i UEFA, a samo su oni nedodirljivi. Kako su se svojevremeno 2017. godine kitili rezultatima (dupla kruna, evropsko proleće) koji su postignuti na terenu, pod dirigentskom palicom Miroslava Đukića i Marka Nikolića, sada je došlo vreme da podnesu ostavke nakon katstrofalne 2020. godine u kojoj je jedina šansa Partizana da pobedom nad "večitim rivalom" u nastupajućem derbiju, i u ostalim prvenstvenim susretima, ostane u trci za titulu u Superligi.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading