SILAN TIM ZA OSLO, PA POMOZI, BOŽE!

Autor:

Sport

25.09.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije u najjačoj postavi ide po EVRO! Selektor Ljubiša Tumbaković pozvao je 30 igrača za utakmicu godine koja se igra 8. oktobra u Oslu protiv Norveške, gde će "orlovi" morati da preskoče prvi od dva stepenika da bismo posle dve decenije gledali nacionalni tim na kontinentalnoj smotri.

RepublikaFoto: Starsport
Ljubiša Tumbaković

Tumba je u odnosu na prethodno okupljanje vratio Luku Milivojevića, ljubimca navijača, Sašu Lukića i Miloša Veljkovića, dok su debitanti golman Bazela Đorđe Nikolić i vezista Monpeljea Mihailo Ristić. Ono što je najbitnije, selektor gaji veliki optimizam da je ovih 30 momaka najbolje što naša zemlja ima u ovom trenutku.

- Hoću da verujem u grupu igrača koja je prisutna. Ovo je najbolje što Srbija ima, objektivno, moramo da verujemo u uspeh. Ako veruješ u ono što radiš, onda je rezultat posledica toga. Ako ne veruješ, pa što onda radiš? Znam da ova ekipa može mnogo bolje, verujem da će i tako biti - rekao je iskreno Tumbaković.

Po pitanju taktike i formacije, selektor nije želeo previše da otkriva, ali ističe da je koncentracija veoma bitan faktor pred susret na stadionu Uleval.

 

- Moramo da igramo na svoj kvalitet i ambijent na terenu da okrenemo kako nama odgovara. Moramo da budemo od početka borbeni i disciplinovani, ali koliko ćemo da budemo koncentrisani, to je detalj na koji moramo posebno da obratimo pažnju i poradimo na tome - istakao je Tumba.

Posle gostovanja u Oslu, reprezentaciju Srbije očekuju mečevi protiv Mađarske (11. oktobar), na domaćem terenu, i Turske, tri dana kasnije u gostima, u okviru nastavka takmičenja nove sezone B divizije Lige nacija.

Ako padne Holand, slede Škoti ili Izraelci!

Ukoliko Srbija slavi protiv Norveške, naredni i poslednji protivnik na putu ka EVRO bio bi bolji iz duela drugog polufinala C divizije prošlogodišnje Lige nacija između Škotske i Izraela. Ta finalna utakmica igrala bi se 12. novembra na beogradskoj Marakani.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading