POSLE 20 GODINA ČEKANJA: Evo kako Tumbaković vidi MEČ ODLUKE sa Norvežanima!

Autor:

Sport

24.09.2020

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski selektor najavio najvažniji meč.

RepublikaFoto: Starsport
Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković

Ljubiša Tumbaković, selektor Fudbalske reprezentacije Srbije, rekao je pred meč sa Norvežanima u sklopu baraža za plasman na EURO da on "nije presudan", uprkos činjenici da se "orlovi" nisu našli na šampionatu Evrope punih 20 godina.

- Nema pritiska. Spadam u kategoriju iskusnih trenera koji su puno prošli. Ona je važna, ali je samo prva od nekoliko, jer mnogi zaboravljaju da ima i utakmica posle. Zato nije presudna. Naša je velika želja i da ostvarimo cilj koji se čeka 20 godina. To traži pažnju, disciplinu i odgovornost - rekao je Tumbaković na "on-lajn" konferenciji za medije.

Ipak, trofejni strateg ima veru u uspeh.

- Verujem da ova ekipa, iako nisam bio zadovoljan igrom protiv Turske, može mnogo bolje. O pozitivnim stvarima razgovoramo, sve je podređeno tome da se napravi pravi ambijent. Ako su Norvežani bolji, svaka čast.

Selektor je upitan da li će Srbija u meču odluke istrčati u formaciji 3-5-2.

- Opet razmišljam. Sistem ništa nije drugo nego raspored na terenu. Sve u cilju rezultata i igrača na raspolaganju. Naravno da ne možemo da se uigramo, daj Bože da za sedam dana napravimo jedan pravi trening, svi su ostali usko vezani za detalje pre i posle utakmice. Opredelili smo se za 3-5-2 jer smo deficitarni na poziciji desnog beka, ništa drugo nego to.

Podsećanja radi, Srbija gostuje u Oslu 8. oktobra, a potom ih očekuju dva meča u okviru Lige nacija, sa Mađarskom (11. oktobar), kao i gostovanje Turskoj (14. oktobar).

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading