RASPRODAJA NA "MARAKANI": Zvezda sve daje upola cene

Autor:

Sport

17.09.2020

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka je doneta dan posle ispadanja od Omonije.

RepublikaFoto: Todor Petković
Stadion "Rajko Mitić"

Navijači Crvene zvdezde će u petak, 18. septembra, od 10 do 18 časova, konačno imati priliku da ponovo budu na "Marakani" i to kao dobrovoljni davaoci krvi u akciji "Crveno-bela krv" koju šampion Srbije organizuje po 19. put u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije.

Sve one koji pokažu humanost na delu, očekuje veliki popust od 50 odsto u "Red star" šopu, a pošto su se zvezdaši odavno etablirali kao redovni učesnici ove akcije, verujemo da će i ovoga puta broj davaoca biti veliki, navodi se na sajtu kluba.

Podsetimo, Fudbalski klub Crvena zvezda je u Skupštini grada Beograda prošle godine dobio specijalno priznanje za "Crveno-belu krv" kao najuspešniju akciju davanja krvi u istoriji Instituta za transfuziju krvi Srbije i time pokazao da ima armiju navijača koji imaju veliko srce.

 

Takođe, prošle godine ostvaren je i novi rekord od neverovatnih 1488 jedinica krvi, čime su zvezdaši još jednom pomerili granice humanosti. Tako i sutra, pozivaju se svi ljudi dobre volje koji su u mogućnosti da dođu i daju krv i na taj način nekome spasu život.

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola. Nove zalihe krvi su uvek neophodne, a akcija "Crveno-bela krv" u saradnji sa Institiutom za transfuziju krvi Srbije svaki prethodni put je imala izuzetan odziv.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading