BAJKO GRMI: On će biti ČOVEK ODLUKE na Kipru!

Autor:

Sport

16.09.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemojte da golman opet bude junak. Daće momci gol Omoniji, a neće ga primiti - kaže Bajković uoči meča trećeg kola kvalifikacija za LŠ

RepublikaFoto: Starsport
Bivši golman Crvene zvezde Boban Bajković

Crvena zvezda je došla na dva koraka do fudbalskog raja. Da li će jednom nogom i biti u Ligi šampiona ili bar sa obe u Ligi Evrope, biće poznato nakon današnjeg (17.00, RTS 1, Arena sport 1) gostovanja Omoniji na Kipru u trećem kolu kvalifikacija. Put crveno-bele do elite vodi preko Rajskog ostrva, mesta gde su 2012. savladali istog rivala na penale. Tada je junak bio golman Boban Bajković (35), ali sadašnji trener čuvara mreže turskog Denizlija za Srpski telegraf kaže da bi voleo da u najvažnijoj utakmici sezone napad reši pitanje pobednika i odvede klub u plej-of protiv Olimpijakosa.

OPREZNO NA POČETKU

- Ubeđen sam da će crveno-beli sačuvati mrežu, a da će postići makar jedan gol i proći Omoniju. Nadam se da večeras golman Milan Borjan neće imati mnogo posla, te da neće biti junak on, već neko od ofanzivnih igrača. Tipujem da bi Aleksandar Katai mogao da reši meč, ozbiljan je majstor. Samo da izdržimo nalete domaćina u prvih 15-20 minuta i sve će biti kako treba - ističe Bajković i naglašava da je ponosan na samo tri primljena gola Zvezde na devet ovosezonskih mečeva.

Popularni Bajko dodaje da je baš Omoniju želeo za predzadnju prepreku na putu ka evropskoj eliti jer su Kiprani rival po meri. On konstatuje da su izabranici Dejana Stankovića mogli da prođu dosta lošije, a ne plaši ga ni to što će Nikozija danas goreti na 36 stepeni Celzijusa u hladu.

MNOGO SMO JAKI

- Ovih dana je i u Beogradu preko 30 stepeni, tako da ne očekujem da vrućina bude problem Zvezdinim igračima. Velika sparnost vazduha je na Kipru uobičajena, ali dovoljno su iskusni i kvalitetni gosti da bi ih to omelo. Ponavljam, idemo dalje bez obzira na sve. Zvezda je mnogo bolji i jači tim od Omonije - jasan je Bajković.

 

BROJKA

3 gola samo primili crveno-beli na devet ovosezonskih utakmica

MEĐUSOBNI DUELI

Omonija - C. zvezda 1:1 25. jul 2001.

C. zvezda - Omonija 2:1 1. avgust 2001.

C. zvezda - Omonija 0:0 2. avgust 2012.

Omonija - C. zvezda 0:0 (pen. 5:6) 9. avgust 2012.

Bajković: Robi i ja zajedno držimo palčeve

Boban Bajković redovno gleda prenose Zvezdinih utakmica u društvu Roberta Prosinečkog (51), šefa stručnog štaba Denizlija, a tako će biti i danas.

- Robi i ja ne propuštamo da makar preko TV navijamo za našu voljenu Zvezdu. I sada ćemo u našem apartmanu zajedno ispratiti crveno-bele do, nadam se, važne pobede nad Omonijom. Držaćemo palčeve ekipi Dekija Stankovića da prođe dalje - otkrio je Bajković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading