MIJATOVIĆ UZBURKAO DUHOVE PROŠLOSTI: Zbog jednog gesta su ga proglasili izdajnikom!

Autor: Slobodna Dalmacija

Sport

15.09.2020

07:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predrag Mijatović je zamalo postao igrač Hajduka iz Splita!

RepublikaFoto: Starsport
Predrag Mijatović

Mijatović je prve fudbalske korake u Prvoj ligi tadašnje Jugoslavije napravio u Partizanu, ali je zapravo bio planiran njegov odlazak u Hajduk iz Splita.

I sam Mijatović decenijama kasnije potvrđuje tu priču i priznaje hrvatskim medijima da je bio navijač tima sa "Poljuda".

- Jesam, kao klinac sam bio navijač Hajduka. I nikad to nisam krio. Obožavao sam Ivicu Šurjaka i Marija Kempesa. A Jurica Jerković je imao sjajnu ideju, želja mu je bila da okupi "Čileance"- počeo je Mijatović za "Slobodnu Dalmaciju".

Mijatović je prethodnih dana bio u Splitu, na venčanju svog prijatelja Zdravka Marića, a tamošnji mediji su iskoristili priliku da razgovaraju sa bivšim sportskim direktorom Real Madrida.

- Hajduk je bio blizu i Davora Šukera. Prvo su hteli Dejana Savićevića iz Budućnosti, pa kad su videli da ne mogu, krenuli su po mene. Bilo je sve gotovo, finansijski je sve bilo ispoštovano, Hajduk je dao kaparu koju je moja porodica, nakon što smo se predomislili, pošteno vratila, sve do poslednje nemačke marke- priseća se slavni napadač.

- Sve je vraćeno Jerkoviću lično. Mi smo se i kasnije sreli i pričali iznova o svemu, pa koliko god je Jerković bio strašno ljut na mene i mog oca Miodraga što smo promenili odluku, sav je novac pošteno vraćen i odao nam je priznanje zbog toga- ispričao je Mijatović, pa otkrio što je kumovalo tome da ipak zaobiđe Hajduk i potpiše za Partizan.

- Partizan je uvek imao ljude iz redova vojske, dali su nam tu važnu informaciju. Kao sad se sećam, poručili su kako će "uskoro biti promena u strukturi zemlje, države". Baš tako. I da znamo šta nam je činiti.

U dresu Partizana je posmatrao paljenje jugoslovenske zastave na "Poljudu" u Splitu.

 

- U tom trenutku smo bili šokirani, ali dešavalo se štošta po stadionima u to doba. Navijači Hajduka su poznati kao strastveni i fanatični. Mi smo pobeđivali, a oni su iznervirani utakmicom ušli u teren...

Kako kaže, on je od politike sve vreme bežao.

- Ja se nikad nisam bavio politikom i svuda sam hteo da stvaram prijatelje. Gde god sam se pojavio naišao sam na poštovanje svih ljudi, ne samo saigrača. I to mi je mnogo značilo. Pa 1994. sam došao u Valensiju da pozdravim prijatelje, u hotel gde je Hrvatska igrala jednu od svojih prvih utakmica. U Beogradu je to tada odjeknulo maltene kao da sam izdajnik- rekao je Mijatović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading