VEĆ JE BIO HAPŠEN: Bivši fudbaler Crvene zvezde na sudu

Autor: Tanjug, Republika

Sport

12.09.2020

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravda ga juri.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stadion "Rajko Mitić"

Suđenje optuženima za pranje novca, ulaganjem u legalne tokove mahom kupovinom lokala na Zlatiboru, među kojima je i bivši fudbaler Crvene zvezde, madridskog Atletika i Sevilje, kao i aktuelni trener Rada Zoran Njeguš, ušlo je u zvršnu fazu.

Prošle sedmice svoju završnu reč dalo je tužilaštvo za organizovani kriminal, a odbrana bi trebalo da završnu reč iznese 24. septembra.

Nakon izlaganja završnih reči sud će zakazati izricanje prvostepene presude u ovom slučaju koji je počeo hapšenjem optuženih u martu 2016. godine.

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je u završnoj reči od Specijalnog suda da na tri po godine zatvora osudi Draginju Bajić, udovicu Vitomira Bajića (za kojeg mediji pišu da je bio saradnik optuženog za krijumčarenje kokaina Darka Šarića) koji je kasnije preminuo u zatvoru u Italiji 2011. godine.

 

Istu kaznu je preložilo i za Nebojšu Đokića, za Nemanju Obradovića je trazizlo dve i po godine zatvora, a za Željka Papića i Njeguša po dve godine zatvora.

Takođe je predložilo sudu da optuženima izrekne i maksimalne novčane kazne i da im oduzme imovinu koja je bila predmet ovog postupka.

Njeguš i ostali bili su uhapšeni u sredinom marta 2016. godine u policijskoj akciji “skener”.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković i Zoran Njeguš

Oni se sumnjiče da su od 2007. godine do 2016. godine sticali i koristili imovinu za koju su znali da potiče iz krivičnog dela organizovanog kriminala u nameri da prikriju nezakonito poreklo imovine koja iznosi više od dva miliona evra.

Znajući da se protiv (sada pokojnog) Vitomira Bajića vodi krivični postupak za delo organizovanog kriminala u Italiji i da je u bekstvu, oni su u nameri da prikriju da je on vlasnik objekata u Srbiji, prebacivali vlasništvo na objektima na svoja imena i ulagali njegov novac stečen krivičnim delom, u kupovinu stanova i ugostiteljskih objekata u Beogradu i na Zlatiboru, kao i u kupovinu udela u privrednom društvu „Parket planet“ D.O.O. u mestu Krnješevci (SO Stara Pazova).

Reč je o pet lokala i jednom ugostiteljskom objektu na Zlatiboru i stanu od 150 kvadratnih metara sa garažom u Novom Beogradu, kao i privrednom društvu "Parket planet" u koji je uložen gotov novac u iznosu od 90.800.000 dinara, saopštilo je ranije tužilaštvo.

Kako je tada navedeno, ni pokojni Bajić, a ni ostali osumnjičeni nisu imali zakonitih prihoda iz kojih bi se opravdala kupovina i sticanje ovih lokala, stanova i udela u privrednom društvu.

Optuženi su negirali krivična dela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading