DOČEKALI SMO PREMIJER LIGU: "Mašine" od 8,5 milijardi evra kreću po titulu na Ostrvu!

Autor:

Sport

12.09.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bitka za 182 miliona miliona evra, koliko će pripasti budućem šampionu, startuje ovog vikenda u Premijer ligi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Još malo, pa počinje

U najvrednijem fudbalskom takmičenju na svetu, čije su ekipe zajedno teške neverovatnih 8,5 milijardi evra, titulu brani Liverpul, s tim da je Mančester siti najveći favorit za podizanje pehara, bar tako tvrde kladionice. Izabranici Jirgena Klopa će na teren u subotu (18.30) protiv Lidsa, koji je povratak u elitni rang čekao 16 godina, dok je duel "građana" i Aston Vile odložen.

Među glavne konkurente za podizanje pehara svrstava se i Čelsi, koji je, uprkos krizi sa koronavirusom, razbio kasicu-prasicu u ovom prelaznom roku. S druge strane, Siti odranije može da se pohvali da u svojim redovima ima najskupljeg igrača lige Rahima Sterlinga, koji vredi 128 miliona evra. Inače, u najzanimljivijoj ligi sveta igraće ukupno 562 fudbalera, od toga čak 363 stranca. Među njima su i četvorica Srba - starosedeoci Nemanja Matić (Mančester junajted) i Luka Milivojević (Kristal palas), kao i povratnici Marko Grujić (Liverpul) i najbolji igrač Fulama Aleksandar Mitrović.

Nažalost, takmičenje će zbog korone startovati bez publike. Ohrabruje dogovoreno postepeno vraćanje publike na stadione, ali tribine još dugo neće biti popunjene do poslednjeg mesta.

PREMIJER LIGA U BROJKAMA

- 8,5 milijardi evra zajednička vrednost 20 klubova

- 182 miliona pripašće novom prvaku

- 562 igrača registrovano

- 363 strana fudbalera

- 4 srpska fudbalera igraće u novoj sezoni

- 128 miliona evra vredi najskuplji fudbaler u ligi Rahim Sterling

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading