REPRIZA FINALA IZ MOSKVE: Francuzi NADMOĆNI protiv Hrvata, PETARDA Belgijanaca! Bećiraj srušio Luksemburg sa KREČA u nadoknadi!

Autor:

Sport

08.09.2020

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzbudljivo veče u Ligi nacija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slavlje Grizmana sa saigračima protiv Hrvata

Fudbalska reprezentacija Francuske savladala je Hrvatsku identičnim rezultatom kao u finalu Svetskog prvenstva u Rusiji (4:2) u okviru Lige nacija.

Hrvati su bolje započeli meč, a prednost im je doneo štoper Dejan Lovren pogotkom u 17. minutu. U finišu prvog dela utakmice viđen je preokret. Grizman je poravnao na 1:1 u 43, a autogolom Livakovića u prvom minutu sudijske nadoknade "galski petlovi" su obezbedili prednost na poluvremenu.

Tu nije bilo kraja uzbuđenjima. Nadu Hrvatskoj ulio je Brekalo u 55, a deset minuta kasnije Upamekano je doneo novu prednost domaćima. Pitanje pobednika rešio je Olivije Žiru sa bele tačke, nakon čega Hrvati nisu uspeli da se vrate u meč.

Interesantno je da je za Francuze debitovao perspektivni Edvardo Kamavinga koji je postao najmlađi debitant u poslednjem stoleću sa 17 godina i 304 dana.

Kristijano Ronaldo je svojim 100. i 101. golom u reprezentativnom dresu omogućio Portugalu da se lako prošeta kroz Švedsku (2:0), dok su Danci i Englezi remizirali bez pogodaka. Belgijanci su kod kuće deklasirali Island rezultatom 5:1, takođe nakon preokreta. Vodeći gol za Ostrvljane delo je Fingibosona u 11. minutu, a potom su Vitsel, Batšuaji (dva), Mertens i Doku režirali ubedljiv trijumf.

Što se tiče Lige C, Crna Gora je na dramatičan način savladala Luksemburg golom Fatosa Bećiraja iz kaznenog udarca u trećem minutu nadoknade vremena, a Makedonci i Gruzini su podelili bodove u Tbilisiju (1:1).

Liga nacija, rezultati

Liga A

Belgija - Island 5:1

Danska - Engleska 0:0

Francuska - Hrvatska 4:2

Švedska - Portugal 0:2

LIGA C

Jermenija - Estonija 2:0

Gruzja - S. Makedonija 1:1

Kipar - Azerbejdžan 0:1

Luksemburg - Crna Gora 0:1

Liga D

San Marino - Lihtenštajn 0:2

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading