FRANČESKA BILA AMBASADOR U DANSKOJ: Sestri Pepa Gvardiole naređen povratak u Španiju

Autor: Tanjug

Sport

28.10.2017

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Frančeska Gvardiola, sestra menadžera Mančester sitija Pepa Gvardiole, nalazi se na spisku katalonskih "ambasadora" kojima su zbog primene člana 155 španskog ustava o uspostavljanju direktne kontrole nad Katalonijom vlasti u Madridu naredile povratak u Španiju.

RepublikaFoto: twitter.com/frgs1111
Frančeska je bila ambasador Katalonije u Skandinaviji

Britanski "San" navodi da je sestra Gvardiole, koji je sam poznat po snažnoj podršci katalonskoj nezavisnosti, pre samo osam meseci postavljena na funkciju u okviru španske ambasade u danskoj prestonici Kopenhagenu gde je kao "ambasadorka" Katalonije pokrivala područje nordijskih zemalja.

Navodi se da se sada Gvardiolina sestra našla na podužoj listi osoba koje se vraćaju u zemlju zbog zatvaranja katalonskih "ambasada".

Ona je na Tviteru funkciju koju je obavljala navela kao "delegat katalonske vlade u Danskoj, Finskoj, Islandu, Norveškoj i Švedskoj".

Katalonski parlament izglasao je u petak nezavisnost, nakon čega je španski Senat odobrio vladi premijera Marijana Rahoja da uspostavi direktnu kontrolu Madrida nad Katalonijom u skladu sa članom 155 Ustava Španije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading