POVOLJAN ŽREB ZA SRPSKE KLUBOVE U EVROKUPOVIMA: Zvezdu napada LEGIJA STRANACA, Partizan ide "Svetom Đorđu"!

Autor:

Sport

01.09.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli gostuju Omoniji 15. ili 16. septembra, "parni valjak" putuje anonimusima u Moldaviju, a TSC dočekuje Steauu 17. septembra.

RepublikaFoto: Starsport
Sukob igrača na "večitom derbiju"

Bog je pogledao srpske klubove prilikom žreba u kvalifikacijama za kontinentalne kupove, pa Crvena zvezda, Partizan i TSC imaju lepe šanse da se plasiraju u narednu rundu na putu do Lige šampiona, odnosno Lige Evrope. Crveno-beli će 15. ili 16. septembra u Nikoziji igrati protiv stare mušterije Omonije u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, Partizan će 17. septembra gostovati u Moldaviji anonimnom Sfintulu u drugom kolu kvalifikcija za Ligi Evrope, dok će istog dana TSC dočekati FCSB, odnosno bivšu Steauu. Već danas u Nionu tri pomenuta kluba, kao i Vojvodina, saznaće moguće rivale u sledećim kvalifikacionim rundama.

OPET TI KIPRANI

Šampion Srbije već je dva puta eliminisao zeleno-bele iz Nikozije, najpre u kvalifikacijama za Ligu šampiona pre 19 godina, a zatim i u kvalifikacijama za Ligu Evrope 2012. godine. Naspram Aleksandra Kataija i drugova biće prava legija stranaca, budući da čak 14 emisara nosi dres Omonije, koja je do 21. titule prvaka Kipra, a prve posle 10 godina pauze, došla nakon prekinute sezone u martu.

Trenira ih Norvežanin Hening Berg, nekada igrač Mančester junajteda. Na UEFA klupskoj rang-listi zauzimaju tek 404. mesto, pa će Beograđani, iako gosti na Rajskom ostrvu, ipak biti favoriti sredinom septembra. Ipak, Zvezdin trener Dejan Stanković poziva na oprez.

- Omonija je dobar i kvalitetan tim i bilo bi nam lakše da smo domaćini, ali žreb je hteo drugačije. Ima dovoljno vremena do gostovanja na Kipru, dobro ćemo se spremiti - rekao je Stanković.

PONOVO NA ISTOK

Partizanov rival Sfintul George, što u prevodu znači Sveti Đorđe, debitant je u evropskim kupovima i nikako ne bi smeo da predstavlja problem viceprvaku Srbije, bez obzira na to što se meč igra u Moldaviji. Pozicija kluba iz Suručenije na UEFA listi jeste tek 854. i jasno govori da je "parni valjak" apsolutni favorit.

Ipak, dosta teži posao imaće TSC protiv FCSB, bivše Steaue. Bačkopalančani tek treba da odluče gde će dočekati naslednika prvaka Evrope iz 1986. godine i vlasnika rekordnih 26 titula u Rumuniji.

Salcburg opet vreba Zvezdu

Tačno u podne u Nionu biće održan žreb parova plej-ofa, odnosno poslednje runde pred ulazak u Ligu šampiona. Za razliku od prva tri kola kvalifikacija, igraće se dva meča, kod kuće i na strani (22/23. i 29/30. septembra), a potencijalni rivali Crvene zvezde, ukoliko preskoči Omoniju, biće Salcburg, Olimpijakos, praška Slavija, kao i pobednici duela Ferencvaroš - Dinamo Zagreb i Mitjiland - Jang bojs.

 

MEĐUSOBNI DUELI ZVEZDE I OMONIJE

Omonija - C. zvezda 1:1 25. jul  2001.

C. zvezda - Omonija 2:1  1. avgust 2001.

C. zvezda - Omonija 0:0 2. avgust 2012.

Omonija - C. zvezda 0:0 (penali 5:6)  9. avgust 2012.

OMONIJA

Osnovani: 1948.

Grad: Nikozija

Stadion: GSP

Stranci: 14

Titule: 21

UEFA rang-lista: 404.

SFINTUL GEORGE

Osnovani: 2003.

Grad: Suručeni

Stadion: Suručeni

Stranci: 5

Titule: 0

UEFA rang-lista: 854.

FCSB (STEAUA)

Osnovani: 1947.

Grad: Bukurešt

Stadion: Nacionalna arena

Stranci: 1

Titule: 26

UEFA rang-lista: 60.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading