OGROMAN UDARAC ZA "ORLOVE": Matić se POVUKAO iz reprezentacije!

Autor: Informer, Republika

Sport

27.08.2020

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šok za srpski fudbal.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemanja Matić

Fudbaler Mančester junajteda Nemanja Matić (32) odlučio je da se povuče iz reprezentacije, saznaje Informer.

Iskusni vezista je obavestio rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije da je završio reprezentativnu karijeru, ali se selektor Ljubiša Tumbaković nada da će uspeti da ga nagovori da promeni odluku.

- Nemanja je prelomio da ne želi više da igra za reprezentaciju i kako sada stvari stoje, neće se pojaviti na okupljanju reprezentativaca u nedelju. Uprkos mnogim lepim stvarima koje je doživeo u nacionalnom timu, bilo je i mnogo toga što mu je smetalo. Rekao je da nije zadovoljan kako se neke stvari u FSS rešavaju, ali nije hteo da ulazi u detalje. Matijašević ga je ubeđivao da ne donosi takvu odluku, ali on je uporno ponavljao da mu je dosta svega i ostao je pri svom stavu - naveo je izvor blizak FSS-u za Informer.

Srbija će 8. oktobra izaći na megdan Norveškoj u polufinalu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo, a izostanak Nemanje Matića predstavljao bi veliki problem za "orlove".

- Ostalo je još samo da selektor pokuša da ubedi Matića da se predomisli. Tumbaković će ga zvati i pokušati da mu objasni da mu je neophodan za predstojeće utakmice, posebno za meč sa Norveškom. Predložiće mu da se povuče posle Evropskog prvenstva, ako se kvalifikujemo za to takmičenje. Ipak, veliko je pitanje da li je uopšte moguće nagovoriti Matića da promeni mišljenje. Možda se predomisli, a možda i ne. Uprkos svemu, u FSS ne prihvataju mogućnost da je stvar završena.

 

Matić je trenutno na Ubu, gde se odmara sa porodicom, a iz FSS-a ga i dalje ubeđuju da se vrati u nacionalni tim.

- Ubeđivanje i dalje traje. Sa Matićem će pričati svi koji bi mogli da imaju uticaja na njegovu odluku. Cilj Saveza je da se reprezentacija plasira na Evropsko prvenstvo i u tu svrhu iskoristiće sve adute kako bi zadržali vezistu makar za utakmicu sa Norveškom - zaključio je Informerov izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading