KORONA STIGLA NA "OLD TRAFORD": Panika u Engleskoj zbog obolelog Pogbe

Autor:

Sport

28.08.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pod znakom pitanja subotnji meč Brajtona i Čelsija pred 2.500 navijača.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pol Pogba

Pol Pogba (27), zvezda Mančester junajteda i jedan od najskuplje plaćenih vezista dosad, pozitivan je na KOVID-19! To je obelodanio selektor reprezentacije Francuske Didije Dešam i tako zabrinuo "galske petlove", ali i Englesku. Bivši fudbaler Juventusa preskočiće mečeve "trikolora" protiv Švedske 5. septembra i Hrvatske tri dana kasnije u Ligi nacija.

Činjenica da je Pogba zaražen virusom korona mogla bi da utiče i na odluku da se dozvoli prisustvo navijačima na sutrašnjem meču Brajton - Čelsi. Naime, tamošnja vlada odobrila je pilot-projekat koji podrazumeva postepeni povratak publike na stadione. Odeljenje za digitalizaciju, kulturu, medije i sport (DCMS) dozvolilo je ranije da tačno 2.500 navijača bude na prijateljskoj utakmici na Ameks stadionu, što bi bio prvi sportski događaj na Ostrvu sa publikom još od izbijanja pandemije u martu.

 

Međutim, u svetlu Pogbinog slučaja navijači i mediji u kolevci fudbala uplašeni su da bi odluka mogla da bude preinačena. Prvobitni plan je bio da u septembru, takođe ograničeni broj publike, uz poštovanje mera zaštite (nošenja maske) i socijalnog distanciranja, posmatra sa tribina i mečeve u ragbiju, drugom najpopularnijem sportu u Engleskoj, tri konjske trke, ali i utakmice kriketa. Sve kao generalna proba pred start fudbalske Premijer lige 12. septembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading