STEPANOVIĆ STREPI UPRKOS PROLAZU U TIRANI: Zvezdo, ovakva dalje NEĆEŠ MOĆI!

Autor:

Sport

27.08.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do napadača nisu stigle tri lopte, vezni red ne igra presing, a odbranu neće Borjan večno krpiti - upozorava Stepi u analizi meča kvalifikacija za LŠ

RepublikaFoto: Starsport
Dragoslav Stepanović

Crvena zvezda je prošla u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona pobedom nad Tiranom u gostima sa 1:0. Činjenica da se nije obrukala konačnim ishodom i gol koji je postigao Tomane u 61. minutu jesu sve dobro viđeno od crveno-belih protiv nemoćnog rivala, koji je, apsurdno, na kraju imao više šansi. Ostalo je za zaborav i izvlačenje pouka, smatra fudbalski stručnjak Dragoslav Stepanović (71).

- Raduje me prolaz, ali s ovakvom igrom Zvezda dalje neće moći. Iole "krštena" ekipa biće veliki problem ako se propusti ne isprave - poručuje preko Srpskog telegrafa u pravcu Marakane Stepi iz Nemačke, u detaljnoj analizi igre čete Dejana Stankovića.

Bezopasni napadači i krila -

- Poražavajuće je bilo gledati nemoć Zvezdinog napada. Već dugo nema igre sa pravim centarforima. Do njih nisu stigle tri lopte, a i kad jesu, nisu znali šta sa njom. Daleko je to od majstora fudbala kakav je bio Dragan Stojković Piksi. On dobije loptu, lepo je primi i gol. A u Tirani nije imao ni ko da je doda. Nema krila koja znaju da centriraju, ali ni ofanzivnih bekova, koji su važni u modernom fudbalu.

BROJKA

5 šuteva uputila samo Zvezda, od toga dva u okvir gola

Kanga bleda senka -

- Sredina terena je bila najveći Zvezdin problem u Albaniji. Nije tu bilo ni brzine ni snage ni kreativnosti. Osim odsustva prave igre po krilima, nije valjalo ni u centru. Najveći krivac jeste Gelor Kanga. On nije ni bleda senka igrača iz prvog mandata u Zvezdi kakvog ga ja pamtim. Nije bilo pravog proigravanja ni kreacija u igri. Poenta fudbala jeste da se što pre oslobodiš lopte. Pritom, sredina terena nije bila agresivna u odbrani. Ja moderan fudbalski presing nisam video.

Ne može Borjan večno da krpi rupe -

- Kiks Radovana Pankova iz 68. minuta najbolje svedoči kakva je Zvezdina odbrana, nesigurna i šuplja. Sreća jeste samo što je protivnik bio slab jer bi iole dobar fudbaler to pretvorio u pogodak. Apsurdno je da je Tirana stvorila više izglednih šansi od Zvezde. A ne možemo se stalno oslanjati na sreću i Milana Borjana, koji je svetska klasa. Pa ne može on sve da odbrani i da večno bude spasilac.

Dekiju fali vreme -

Mnogi će reći da je za onakvu igru najveći krivac trener, ja ne mislim tako. Dejan Stanković jednostavno nije imao vremena i prilike da stekne iskustvo. Nije on rastao kao trener kroz mlađe kategorije, već je odmah dobio tim, i to čiji. Njemu trebaju utakmice, pa i ovakve pobede da iz njih nešto nauči, da preleži dečje bolesti.

Stepi: Imaš samo drugo poluvreme

Promenjen sistem takmičenja sa samo jednom utakmicom u kvalifikacijama do plej-ofa jeste problem u glavama igrača i trenera, smatra Stepanović.

- Nije im ovo liga, pa da se kasnije vade za poraz ili da čekaš kiks rivala. Ovde nemaš ni drugu utakmicu za revanš pred svojim navijačima, već samo drugo poluvreme. Na to se svi moraju navići. To Zvezdu čeka i u trećem kolu, a ko god da bude rival, neće biti lako - jasan je Stepi.

Zvezda 55. na UEFA listi, vezala deseti prolaz dalje!

Eliminacija Tirane jeste Zvezdin deseti prolaz u narednu rundu u nizu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, što je nesvakidašnji rekord elitnog UEFA klupskog takmičenja. Niz je počela četa Vladana Milojevića sredinom jula 2018. izbacivanjem Spartakusa iz Jurmale, a taj i naredni ciklus okončani su ulaskom u grupnu fazu. To je ujedno Zvezdi donelo veliki broj bodova, pa je na UEFA klupskoj rang-listi stigla do 55. pozicije, koju sa po 25.000 bodova deli sa Lesterom i Anderlehtom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading