ZVEZDO, ZGAZI TIRANU ZA KOSOVO I JAGODU!

Autor:

Sport

25.08.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moji dokazi nisu ovde. Moji su dokazi, čestiti kneže, na Kosovu. Ja ću se svojim dokazima dokazati, poručio je Miloš Obilić Lazaru u kultnom filmu "Boj na Kosovu" u predvečerje Kosovske bitke. Dejan Stanković i njegovih 11 obilića večeras (20.00, RTS 1, Arena sport 1) neće braniti Kosovo u Tirani, ali hoće srpsku čast protiv rivala koji se aluzijama na sukobe od pre 20 godina u južnoj srpskoj pokrajini potrudio da meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona izmesti s fudbalskog terena.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

Iako svestan toga da kakvi budu večeras biće doveka, i imajući u vidu da se porazi od Albanaca i Hrvata ne zaboravljaju, trener crveno-belih nije trošio skupe reči, već je poručio da na megdan Tirani idu da igraju fudbal i da pobede.

ZA JAGODU

Trijumf od svojih ljubimaca očekuju i navijači, ali ne bilo kakav, već kao adekvatnu osvetu za provokacije. Poslednje u nizu u nedelju uveče delo je najvatrenijih navijača Tirane koji su igrače bodrili zastavom sa likom UČK teroriste Skerdilajda Lagamija i sa nožem probodenom jagodom, kao nedvosmislenom aluzijom na ubistvo zvezdaša Marka Ivkovića u Istanbulu 2014.

- Za Jagodu. Gazite go*na u čast Marku. Da im napunimo pet komada i više. Zgazite gamad, osvetlajte nam obraz. Igrajte za Srbiju, igrajte za Kosovo. Zgazite ih, oni su sitne ribe za nas. Stankoviću, brate, napali igrače kao da igraju finale. Napunite ih bar 8:0 - samo su neki od komentara "Delija" na društvenim mrežama pred večerašnju utakmicu.

POBEDA I ZDRAVO

Da će patriotski momenat, osim sportskog, biti presudan, u razgovoru za Srpski telegraf smatra i trener šampionske generacije iz Barija 1991. Ljupko Petrović.

- Fudbalom im treba pokazati gde im je mesto. Momci moraju da izađu na teren hladne glave, ali opet silno motivisani da izgaraju do kraja jer, nažalost, ova nesrećna utakmica dolazi u nezgodnom trenutku i nije samo fudbal. Uz silnu motivaciju se može sve. Pritom je Zvezda mnogo kvalitetniji tim od Tirane, pa ne sumnjam da će slaviti. Pobeda i zdravo! Ubedljiv trijumf biće najbolji odgovor na njihove provokacije i dokaz da su ih ignorisali - jasan je Petrović.

RepublikaFoto: Air Serbia

Zvezda odletela "Dekijem"

Crveno-bela ekspedicija otputovala je juče ujutro u Tiranu na megdan istoimenom timu, a zanimljivo je to da je Zvezdu do Albanije prevezao avion koji nosi ime po njenom treneru Dejanu Stankoviću. Naime, "Er Srbija" je letelicama dala imena po viđenijim Srbima, a pored Nikole Tesle, Novaka Đokovića, Vlade Divca i drugih, jedan avion je poneo ime i po velikom fudbaleru, a sada treneru tima iz Ljutice Bogdana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading