CRVENA ZVEZDA I SRPSKI FUDBAL U ŽALOSTI: Preminuo bivši fudbaler crveno-belih

Autor:

Sport

19.08.2020

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužna vest pogodila je sve ljubitelje sporta.

RepublikaFoto: Starsport
Stadion "Rajko Mitić"

Nekadašnji predsednik Fudbalskog saveza Beograda Ratko Piljak umro je u Beogradu u 85. godini života. a na pomenutoj poziciji bio je od 2005. do 2008. godine.

 

On je na poziciji predsednika FS Beograda bio od 2005. do 2008. godine, a na tom mestu je nasledio aktuelnog sportskog direktora Crvene zvezde, Mitra Mrkelu.

Piljak je, inače, rođen u Glamoču, a prve fudbalske korake je napravio u Bulbudercu iz kog je potom prešao u Crvenu zvezdu.

Seniorsku karijeru obeležio je igrajući za beogradski Obilić i već pomenuti Bulbulderac u kom je počeo, a i završio karijeru davne 1966.

Foto: Starsport
Ratko Piljak

Po završetku karijeje je ostao u fudbalu, radio je kao član omladinske komisije Crvene zvezde, a nakon deceniju i po u njoj postao je i predsednik.

Takođe, bio je član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije i predsednik komisije FSS za omladinski fudbal, a aktivan je bio i u okviru sekcije veterana Zvezde.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading