ZVEZDO, ISPRAŠI ESKOBAROVE STUDENTE: Crveno-beli startuju u kvalifikacijama za Ligu šampiona!

Autor:

Sport

18.08.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored akademaca, za Evropu iz Gibraltara igraće i Ibrahim Ajev, sin Abedija Pelea, koji je nastupao za Marselj u finalu 1991. u Bariju.

RepublikaFoto: Starsport
Igrači Crvene zvezde slave gol protiv Spartaka

Zvezdo, čekamo te u Ligi šampiona! Izabranici Dejana Stankovića krenuće večeras sa svoje Marakane (21.00, RTS 1) na put prema elitnom UEFA takmičenju, a prva od četiri potencijalne prepreke u vidu prvaka Gibraltara Evrope ne bi trebalo da bude problem jer je reč o poluamaterskom timu.

BROJKA

20

miliona evra najmanje zaradiće Zvezda ulaskom u Ligu šampiona

Otkada je prvak Srbije saznao ime rivala na žrebu u Nionu bilo je jasno da u Beograd dolazi ekipa kojoj pojedinim igračima fudbal nije glavna životna preokupacija. Naime, Mičel Jom (25) i Džejms Olivero (22) studenti su, od kojih jedan želi da u budućnosti bude profesor, dok drugi sanja da radi u sportu kao trener ili menadžer.

ŠPANAC KOMANDUJE

Tu je i na prvu ruku anonimni momak iz Gane Ibrahim Ajev (32), ali njegovi koreni su i te kako vezani za Zvezdu. Njegov otac je legendarni Abedi Pele (55), koji je 1991. igrao u dresu Marselja protiv crveno-belih u istorijskom finalu Lige šampiona u Bariju.

Istovremeno, konce igre tima koji čine uglavnom domaći i španski igrači vući će strateg poznatog prezimena u celom svetu - Rafa Eskobar. Međutim, za očekivati je da će Stanković lako doskočiti kolegi i da će večerašnji rival biti lagano zagrevanje na putu do trećeg uzastopnog nastupa u grupnoj fazi Lige šampiona.

DEKIJEV DEBI

Crveno-belima neće nedostajati ni finansijskih motiva jer će samim ulaskom u elitno takmičenje zaraditi najmanje 20 miliona evra, 15,250.000 za sam plasman, kao i 4,4 miliona na konto desetogodišnjeg učinka u UEFA takmičenjima. Toga je svestan i trener Stanković, koji će večeras debitovati kao trener na međunarodnoj sceni. On ističe da će najvažnije na praznoj Marakani biti to kako će njegovi izabranici pristupiti meču.

RepublikaFoto: Starsport
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković

- Mi smo spremni. Krećemo u nešto od čega Crvena zvezda živi. Siguran sam da ćemo spremnost pokazati na terenu, a da će pristup biti kakav zahtevaju grb, klub i navijači. Ben će početi kao špic, imao je punu utakmicu, dva gola, promašio je penal... Osim njega, od špiceva će u protokolu biti Tomane i Boaći. Što se tiče rivala, kod njih je fudbal stao u martu, ali napravili smo dobru analizu - poručio je Stanković.

 

Kipranin Kristofi na centru Marakane

Kipranin Timoteos Kristofi predvodiće sudijsku četvorku na Marakani, odlučila je UEFA. On spada u grupu neiskusnih sudija, internacionalac je od 2018. godine, a još nije delio pravdu srpskim timovima u Evropi. Kipraninu će na praznoj Marakani pomagati zemljak Marios Kologiriu i Bugarin Ivo Kolev, dok će četvrti sudija biti Vladimir Volkov, takođe Bugarin.

 

Crvena zvezda - Evropa

21.00

RTS 1

KVOTE

1 X 2

1,03 13,0 30,0

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading