FRANCUSKI I NEMAČKI KLUBOVI POHARALI LIGU ŠAMPIONA: "Farmerske lige" vladaju Evropom

Autor:

Sport

17.08.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gvardiola: Jednog dana ćemo prebroditi taj jaz do polufinala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Liona slave gol protiv Mančester sitija

Posle ispadanja Mančester sitija od Liona (1:3), nastao je novi poredak evropskog fudbala jer Ligom šampiona vladaju francuski (PSŽ i Lion) i nemački klubovi (Lajpcig i Bajern)! Na kraju će jedna od ove četiri ekipe biti novi prvak Evrope, a samo je velikan iz Minhena ovo takmičenje osvajao (pet trofeja), dok bi ostalima to bio istorijski pehar u Lisabonu.

Prvi put od 1991, kada je Crvena zvezda bila šampion kontinenta, u polufinalu elitnog takmičenja nema nijednog tima iz Engleske, Španije i Italije! Tada su u završnici, pored srpskog tima, bili nemački Bajern, francuski Marselj i ruski Spartak.

KOLEVKA FUDBALA

Činjenica da je sedmoplasirani tim francuske lige izbacio vicešampiona Engleske najviše boli navijače na Ostrvu, koji su idealni tvorci nadimka "farmerske lige". Zbog toga što šampionsku titulu skoro svake godine osvajaju PSŽ i Bajern, nemački i francuski šampionat nadobudni Englezi nazvali su "farmerskim ligama".

Istini za volju, Englezi jesu kolevka fudbala, napravili su od Premijer lige neverovatnu mašinu za veliki priliv novca, koja je poznata u celom svetu, i zbog toga misle da su najbolji i najveći. Sada im se obilo najviše o glavu i to što su za ostale timove i njihove igrače u Nemačkoj i Francuskoj rekli da tamo "igraju farmeri kojima je draže obrađivanje zemlje nego borba za titulu".

PEPOVI PUSTI SNOVI

Za četiri godine, koliko je trener Mančester sitija, Pep Gvardiola je na pojačanja potrošio 780.000.000 evra, a nijednom nije ušao u polufinale Lige šampiona. Redom su "građane" izbacivali Monako, Liverpul, Totenhem i, na kraju, Lion.

 

Ipak, Katalonac koji je poslednji put bio prvak Evrope u sezoni 2020/11. sa Barselonom i dalje smatra da je san o plasmanu u polufinale elitnog takmičenja na klupi vicešampiona Engleske moguće.

- U ovakvim utakmicama morate biti perfektni, a mi to nismo bili. Tako je, kako je. Jednog dana ćemo prebroditi taj jaz do polufinala. Drugo poluvreme je bilo dobro, imao sam utisak da smo bolji, ali morate da budete perfektni - rekao je Pep Gvardiola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading