(VIDEO) Još se ni ne brije, a već trese mreže: ČETRNAESTOGODIŠNJAK DAJE GOLOVE ZA RUMUNSKOG VELIKANA!

Sport

26.10.2017

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Donja granica po godinama za profesionalne fudbalere sve češće se spušta ispod 16-17 godina, ali slučaj da jedan dečak od 14 godina nastupi za "A" postavu profesionalnog fudbalskog kluba i pritom još postigne gol je svakako za "Ginisa".

RepublikaFoto: youtube.com/Vasi Sports
Trenutak kada se Stojka upisao u strelce, ali i istoriju

Upravo to je bio slučaj u najvećem rumunskom fudbalskom klubu Steaui, za koju je u meču kupa protiv Sanitatea Kluža nastupio momak koji završava osnovnu školu.

Poznato je da lekarski tim mora da izda posebnu dozvolu za ovako mlade fudbalere kojom se dokazuje da oni mogu da izdrže sve napore koje zahteva igranje među okorelim profesionalcima.

Janis Stojka, dečko o kom smo pričali, sigurno je zaslužio iznenadnu šansu koja mu se ukazala. On je ušao u igru u 60. minutu, a u nadoknadi vremena je postigao pogodak koji će pamtiti i on, ali i svi u klubu do kraja života.

Bio je to trenutak za istoriju, pošto je Stojka, sin nekadašnjeg rumunskog reprezentativca Pompilijua, u trenutku kada se upisao za strelce imao svega 14 godina, deset meseci i 23 dana.

- Moj gol je produkt veoma napornog rada, rada koji traj osam godina – svakog dana. Dnevno imam jedan ili dva treninga. Otac mi je objasnio šta je sve potrebno, ali i koliko je teško zaslužiti dres Steaue. Osečaj je neopisiv, posebno kada mi se na treningu jave Budesku ili Alibek, i kažu mi samo ćao - priča mlađani Stojka. 

Janis svakako zaslužuje sve čestitke i sigurno je da će već za koju godinu biti predvodnik jednog tako ozbiljnog kluba kakav je Steaua.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading