(VIDEO) DRAMA, PENALI I GOLEADA NA "MARAKANI": Zvezda SRUŠILA Spartak pred start kvalifikacija za Ligu šampiona!

Autor:

Sport

14.08.2020

19:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počelo četvrto kolo Superlige Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
El Fardu Ben slavi pogodak protiv Spartaka sa saigračima

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su subotički Spartak u odličnoj utakmici na stadionu "Rajko Mitić" u četvrtoj rundi Superlige Srbije sa 3:2(1:1). Dvostruki strelac za crveno-bele bio je El Fardu Ben, treći pogodak delo je rezerviste Tomanea, a za goste su pogađali Tufegdžić i Nikolić sa bele tačke.

Prvi deo utakmice je protekao u veoma otvorenoj igri sa obe strane. Najbolju priliku u prvih pola sata propustio je El Fardu Ben koji je promašio penal u 27. minutu meča, tačnije njegov udarac je taman toliko zakačio Dujmović da lopta završi na stativi.

Ipak, samo pet minuta kasnije, napadač sa Komora se ispravio, iskoristio asistenciju Rodića sa levog boka i rutinski savladao golmana Subotičana.

Praktično u sledećem napadu usledio je šok na našem najvećem stadionu. Gosti su izveli precizan napad, Nemanja Nikolić je spustio loptu ka Lazaru Tufegdžiću, koji je iz srca šesnaesterca pogodio mrežu Milana Borjana.

Rezultatom 1:1 okončano je prvo poluvreme, a u drugom su se "golubovi" povukli na svoju polovinu. Ben je slomio otpor gostiju u 65. minutu, posle razornog šuta Njegoša Petrovića sa distance. Pet minuta kasnije, odličnu kombinaciju su izveli crveno-beli nakon kornera. Štoper Radovan Pankov prebacio je loptu na drugu stativu, gde je bio Tomane, koji je lako pogodio gol Dujmovića.

Kada se činilo da je derbi meč četvrte runde rešen, Ben je skrivio penal, a bivši napadač Partizana ga je sigurno realizovao i smanjio na 3:2.

Do kraja susreta bilo je uzbuđenja i prilika, posebno pred golom Spartaka, ali nije došlo do promene rezultata, pa je četa Dejana Stankovića upisala i četvrtu prvenstvenu pobedu. U utorak, aktuelnog srpskog šampiona očekuje start kvalifikacija za Ligu šampiona, kada na "MarakanU" stiže Evropa, šampion Gibraltara.

 

Superliga, 4. kolo

petak

Crvena zvezda - Spartak 3:2(1:1) /Ben 32,65, Tomane 70 - Tufegdžić 24, Nikolić p. 72/

subota

Inđija - Napredak (17)

Novi Pazar - Javor (19)

Radnički Niš - Mačva (19)

Radnik - Partizan (19)

Zlatibor - Čukarički (19)

nedelja

Bačka - TSC (18)

Metalac - Proleter (20)

Rad - Voždovac (20)

Vojvodina - Mladost (20)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading