CRVENO-BELI SVRGNUTI POSLE 63 GODINE: Lajpcig srušio Zvezdin evropski rekord!

Autor:

Sport

14.08.2020

07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lajpcig je na neverovatan način obezbedio polufinale Lige šampiona pobedivši Atletiko Madrid (2:1), a taj rezultat rastužio je i navijače Crvene zvezde iz interesantnog razloga.

RepublikaFoto: Todor Petković
Stadion "Rajko Mitić"

Naime, nemački klub postao je najmlađi ikada koji je ušao među četiri najbolje ekipe u Ligi šampiona. Oni su stari samo 11 godina, osnovani su 2009, pa je tako "pao" rekord Crvene zvezde koji je najuspešniji srpski klub čuvao od 1957!

Crvena zvezda je 63 godine čuvala ovaj evropski rekord pošto se u sezoni 1956/57 plasirala u polufinale tadašnjeg Kupa šampiona, samo 12 godina posle osnivanja.

I to već u drugoj sezoni od osnivanja takmičenja...

Zaustavila ih je Fiorentina (1:0), ali je rekord ostao na snazi sve do juče pošto je Lajpcig uspeo da samo posle 11 godina od osnivanja napravi najveći uspeh u istoriji i plasira se u polufinale najjačeg međunarodnog klupskog takmičenja na planeti.

 

Mašinerija koju finansira Red Bul je 2009. godine bila u petoj ligi, sezonu kasnije stigla je do četvrtog ranga, potom 2013. godine do trećeg, 2014. do drugog, a od 2016. se takmiči u Bundesligi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading