ŠTA ĆE REĆI "DELIJE"? Zvezda dovela POJAČANJE sa ogromnom MANOM!

Autor:

Sport

12.08.2020

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se legendarni fudbaler.

RepublikaFoto: Starsport
Crvena zvezda - Ludogorec

Sportski direktor praške Sparte Tomaš Rosicki izjavio je da nisu zadržali Gejlora Kangu zbog nediscipline.

– Kangin boravak u Sparti bih podelio u dva dela, a to je pre i posle korone. Do početka pandemije koronavirusa Kanga je zaista radio apsolutno sve što se od njega tražilo i očekivalo. Voleli bismo da i dalje imamo takvog igrača na Letni, ali disciplinovanog na terenu i van njega – rekao je Rosicki.

Kanga je imao problem sa disciplinom i tokom prvog mandata na stadionu “Rajko Mitić”.

– Razmišljali smo o tome da mu ponudimo novi ugovor i bilo je vrlo jednostavno. Kada Kanga ima svoj dan, on opravda svaki cent ugovora. Zbog toga smo došli na ideju da mu ponudimo ugovor na godinu dana, uz opciju da ga zadržimo još jednu sezonu posle toga. Svi znamo da je Kanga fenomenalan igrač, inteligentan, kreativan, tehnički obučen savršeno. Međutim, takođe ima mane koje to poništavaju. Pričali smo o tome sa trenerom i za nas je jedini način da Kanga ostane bio da probamo da sredimo tu negativnu stranu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tomaš Rosicki u dresu Arsenala

Rosicki je svestan da na Kangi klub nije mogao da zaradi.

– O njemu sam dosta razgovarao i sa prijateljima i oni su me pitali zašto ne bih dao Kangi trogodišnji ugovor i da ga onda prodamo ako ne bude išlo. Međutim, nije to tako lako, jer je on praktično bio igrač od kojeg ništa nismo mogli da zaradimo. Kangine mane su toliko velike da tokom njegovog boravka kod nas nismo dobili nijednu jedinu ponudu za njega. Samo su se dva arapska kluba raspitivala za njega, a onda se od zime u priču uključio Trabzon.

RepublikaFoto: Starsport
Gejlor Kanga

Kako je objasnio Rosicki, Kangu ne žele u “ligama petice” samo zbog tih “bubica”.

– Bili smo svesni da ne bismo mogli da ga prodamo u slučaju da se vrati na staro. Njegove mane jednostavno obeshrabruju druge klubove da ga uzmu. Verovao sam da će ga posle nas kao slobodno igrača uzeti neki jači klub, ili neki osrednji tim iz jačih liga, jer ne bi koštao ništa. Međutim, on se posle Rusije, Srbije i Češke vratio nazad u Srbiju. Niko drugi osim klubova iz tih zemalja žele takvog igrača. On ima kvalitet da igra u “ligama petice”, zbog načina na koji razmišlja, svoje kreativnosti i inteligencije, ali to nije sve u savremenom fudbalu – kazao je Rosicki.

Podsetimo, Gabonac je parafirao trogodišnju vernost aktuelnom srpskom šampionu, uz godišnju platu od 500.000 evra.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading