SKANDAL POTRESA ENGLESKU: Oduzeta titula Premijer lige zbog rasizma!

Autor: B92/Republika

Sport

12.08.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fantazi Premijer lige je virtuelna igra zasnovana na rezultatima i uspesima iz stvarnog života.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Liverpula

Svake godine sve više i više ljudi igra popularni "FPL", a ove godine je napravljeno skoro 8 miliona naloga.

Pobednik je mogao biti samo jedan, a to je bio bugarski takmičar Aleksandar Antonov.

Bugarin nije ništa želeo da prepusti slučaju, pa je po objavljivanju pobede ubrzo zatim napravio profile na društvenim mržama, pokrenuo svoj Jutjub kanal, krenuo da deli savete...

U utorak ujutru ga je, ipak, "sasekla" realnost, pošto mu je javljeno da mu je Premijer liga obrisala nalog i tim, te ga samim tim diskvalifikovala iz prošlosezonskog takmičenja.

Nekoliko nedelja nakon što su se Premijer liga i "FPL" završili, Antonov je izubio prvo mesto i nagradu za isto, a oni su otišli u ruke 29-godišnjeg Džošue Bula.

Mnogi su pomislili da je Bugarin varao, odnosno da je napravio veliki broj naloga što je nedozvoljeno prema pravilima, ali to nije bio slučaj. Istina je bila znatno čudnija.

- Razlog moje diskvalifikacije je trenutak frustracije sa jednim igračem koji sam preneo u reči u dopisivanju sa jednim prijateljem. Nisam nikoga želeo da uvredim. To nije nešto što sam javno objavio ili što sam rekao nekom fudbaleru. Ono što pišem svojim prijateljima je fudbalsko zadirkivanje, a siguran sam da nije mnogo različito od vašeg - objasnio je Antonov putem svog Jutjub kanala.

Antonov, koji godinama unazad živi u Velikoj Britaniji, je objasnio da su njegove reči "izvučene iz konteksta", te da ih nikada ne bi lično uputio fudbaleru, već da bi mu u slučaju susreta zatražio autogram.

Iako diskvalifikovani "menadžer" nije želeo da potvrdi o kome se radi i šta je tačno rekao, razlog se obrzuo pročuo na društvenim mrežama.

Bugarin je, navodno, u dopisivanju sa jednim prijateljem nazvao Rahima Sterlinga, tamnoputog napadača Mančester sitija, majmunom.

Umesto Antonova prvo mesto i sve gorenavedeno pripašće Bulu, koji kada ne igra "FPL" radi na Univerzitetu Okfsord.

- Očekivao sam da mi se neko javi iz Premijer lige jer sam bio drugoplasiran, ali mi je onda stigao i-mejl u kojem je pisalo da je momak koji je bio ispred mene diskvalifikovan iz nekog razloga i da ću ja biti šampion - oglasio se Bul posle "pobede".

Da li je Bugarin zaslužio diskvalifikaciju zbog rasizma, ili je odluka preoštra? Da li bi uopšte trebalo da mu se sudi na osnovu privatnih razgovora?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading