OGLASIO SE SABO POSLE ŽREBA: TSC ima jasan CILJ!

Autor: Tanjug, Republika

Sport

10.08.2020

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener fudbalera TSC-a Zoltan Sabo rekao je da moldavski Petrokob Hinčesti, rival njegovog tima u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, nije za potcenjivanje.

RepublikaFoto: Starsport
Trener TSC-a Zoltan Sabo

- Ne mogu u ovom trenutku da kažem da li sam zadovoljan žrebom, voleo bih da smo domaćini, ali šta da se radi. Ako prođemo, biću zadovoljan - rekao je Sabo posle žreba.
 

Prema njegovoj oceni, možda se ekipi TSC-a može pripisati uloga blagog favorita.


- Ipak, igramo u gostima, tako da mi ta činjenica ne dozvoljava da kažem da smo izraziti favoriti. Iz nekog generalnog poređenja moldavskog i srpskog fudbala, proizilazi ta ocena da smo favoriti - rekao je on.

Sabo je dodao da je i kao igrač igrao mnogo evropskih utakmica, da je i kao trener učestvovao u takvim duelima, te je svestan da je domaćinstvo veoma značajno i da je to što TSC igra u gostima otežavajuća okolnost.

- Videćemo još, verujem da ćemo u narednim danima znati da li će se igrati u Moldaviji ili na neutralnom terenu, zbog situacije sa pandemijom", rekao je Sabo i dodao i da će forma ekipe biti tempirana u odnosu na evropsko takmičenje.

- Kada smo videli raspored našeg prvenstva, tempirali smo da do te prve evropske utakmice uđemo u neku optimalnu formu. Imamo još dve prvenstvene utakmice do tada, nadam se da će biti još bolje nego što je bilo u prvim utakmicama, u kojima smo odlično startovali. Naredne dve utakmice Superlige, u Bačkoj Palanci i kod kuće protiv Metalca iskoristićemo da se što bolje uigramo za tu prvu utakmici u Evropi - zaključio je Sabo.

FK TSC je prošlu sezonu, kao debitant završio na četvrtom mestu na tabeli Superlige i tako prvi put izborio plasman u evropsko takmičenje.
 

U tom istorijskom duelu za klub, generalni direktor FK TSC Sabolč Palađi veruje da mogu do pobede svojim napadačkim stilom, kako igraju i u Superligi.


- Mi se nadamo pobedi, želimo da igramo našu napadačku igru, da dominiramo i da tako dođemo do sledećeg kola“, rekao je Palađi, koji se odmah posle žreba posvetio prikupljanju informacija o protivniku sa kojim bi trebalo da igra 27. avgusta.

Palađi je precizirao da će u narednim danima biti poznato gde će se meč igrati, s obzirom na to da moldavska ekipa, kao domaćin odlučen žrebom, ima 24 sata da odgovori UEFA.

- Nakon toga, UEFA će odrediti gde će se igrati meč - kazao je Palađi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading