OTKRIVAMO: Ovo je prava istina o smrti Majkla Odža!

Autor: Marija Stefanović

Sport

11.08.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majkl Odžo (27) preminuo je prošlog petka na stadionu Partizana od srčanog udara, a Srpski telegraf ekskluzivno otkriva sve detalje, koji su, nažalost, doveli do smrti bivšeg košarkaša Crvene zvezde. Naime, nigerijski centar umro je tokom kobnog individualnog treninga sa skautom i kondicionim trenerom Novicom Čičićem, ali je to bilo samo nesrećan trenutak, kojem su prethodile, mahom njegove lične, pogrešne odluke donete nakon što je preležao koronu.

RepublikaFoto: Starsport
Majkl Odžo

Da boluje od KOVID-19, Odžo je saznao početkom jula, bitku je vodio punih 36 dana, ali i kada se izlečio, tačnije dobio negativan nalaz, to je očigledno ostavilo posledice. Intenzivni treninzi su samo dodatno opteretili njegov oslabljeni organizam, što je dovelo do tragičnog događa.

IZGUBIO ČULA

- Odžo je 6. jula zatražio pomoć u jednoj privatnoj klinici jer je imao temperaturu 37,8 i izgubio je čulo mirisa i ukusa. On je došao sa pozitivnim testom na KOVID-19. Na rendgenu je ustanovljeno da ima upalu desnog plućnog krila, pa su mu lekari propisali intravenski logocef, antibiotike i suplemente. Savetovali su mu da ide na Infektivnu, ali Majkl nije želeo da ih posluša - otkrio je za Srpski telegraf izvor blizak košarkašu.

Odžo je danima bio u izolaciji, ali se njegovo zdravlje nije popravilo.

- Posle nedelju dana, 13. jula, bio je ponovo na pregledu i tad su mu rezultati bili loši, posebno krvna slika. Imao je i upalu levog plućnog krila, kao i određenu promenu na plućima "mlečno staklo". I na novima pregledima 22. jula i 29. jula situacija nije bila bolja. Leukociti su mu bili niski i nastavljeno je sa terapijom - objasnio je naš izvor.

 

 

 

Nigerijski košarkaš se osećao bolje tek početkom meseca i odmah se, na svoju ruku, 3. avgusta vratio treninzima.

JURIO NOVI UGOVOR

- Majklu je skener urađen ponovo 5. avgusta i bio je zdrav, sa negativnim nalazom. Tada je priznao doktorki da je već imao dva treninga, posle kojih je bio veoma umoran. Savetovano mu je da ne sme da se napreže i da mora što više da se odmara - istakao je poznanik bivšeg košarkaša Zvezde.

Međutim, nigerijski centar nije poslušao savete lekara i nastavio je da trenira sa Čičićem.

- On je želeo što pre da se vrati u formu jer se nekoliko timova interesovalo za njega, među kojima je i Partizan. Samo mi nije jasno kako mu je trener s kojim je radio dozvolio da se vrati na teren samo nekoliko dana nakon toga što je imao koronu i upalu pluća. Svi znaju da posle takve bolesti ne sme da se trenira dve nedelje minimum - zaključio je naš izvor.

HRONOLOGIJA ODŽOVE TRAGEDIJE

6. JUL PCR test na koronu pozitivan, Majkl ima temperatura 37,8 i upalu desnog plućnog krila, a gubi čulo mirisa i ukusa. Odbija da ide na Infektivnu kliniku, propisan mu intravenski logocef, antibiotici i suplementi

13. JUL Urađen skener pluća, ima upalu i sa leve strane, vidi se promena na plućima - "mlečno staklo", loša krvna slika

22. JUL Loša krvna slika, niski leukociti, nastavlja lečenje

29. JUL Loša krvna slika, urađen skener

3. AVGUST Počeo sa treninzima

5. AVGUST Nema koronu, krvna slika dobra, žali se na umor, savetovano mu da ne trenira

7. AVGUST Odžo preminuo na treningu u hali Partizana

RepublikaFoto: Starsport

I porodica traži istragu, Zvezda šalje telo u Nigeriju

Porodica pokojnog Majkla Odža traži da se pronađe krivac za njegovu smrt, saznaje Srpski telegraf. Iz Nigerije, kao i Crvena zvezda dan ranije, zahtevaju da se uradi sve što je potrebno da bi pravda bila zadovoljena. Zvezda će čak preuzeti na sebe i organizaciju transporta košarkaševog tela za Nigeriju da bi gorostasni centar bio sahranjen u svojoj zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading