ŠKAKLJIVO: Milojević blista posle velikog trijumfa, ali pitanje o Degeneku nije očekivao!

Autor: Sportklub

Sport

10.08.2020

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladan Milojević ponovo "jaše"! Njegov Al Ahli igra sjajnu sezonu, a ljubitelje sporta u Srbiji najviše zanima da li će privoleti Zvezdinog defanzivca Miloša Degeneka u svoje redove.

RepublikaFoto: Starsport
Vladan Milojević

Bivši trener Crvene zvezde, Vladan Milojević govorio je za Sport Klub noć posle utakmice u kojoj je njegov Al Ahli slavio protiv Al Itihada, u velikom derbiju Džede 2:1.

- Odlićno, ma super. Za sve u gradu je ovo baš značajno, našalio bih se i rekao da je veoma važno ko je prvi mangup grada. Sad znate njegovo ime- počeo je Milojević za "Sportklub".

Ponovo na terenu nije bilo povređenog Marina, u sastavu samo dvojica stranaca, pritom je Šarić, reprezentativac BiH, ušao rovit u duel sa večitim rivalom?

- Al Ahli se izdigao iznad svih problema i – pobedio. Za derbije se kaže da pobeda vredi više od tri boda. I vredi. Zaista. Razumljivo je što svi u klubu sijaju, ali nemamo mnogo vremena za radovanje, utakmice se redjaju. Doduše pred nama je prva, nešto duža pauza, budući da ćemo tek u sobotu na megdan.

 Al Ahli je trenutno na trećem mestu, koje direktno vodi u elitu?

 

- Moguće je, gledajući dešavanja u nacionalnom Kupu, da i četvrtoplasirani izbegne kvalifikacije. Al Ahli je u polufinalu, protivnik je Al Naser, nije još utvrđeno kada će meč biti odigran. Još nešto, Katar je ove godine domaćin učesnicima azijske završnice, sve ekipe biće smeštene u istom hotelu, zna se i zbog čega.

Fudbal se igra, da li ste prijatno iznenađeni kvalitetom u Saudijskoj Arabiji?

- Bogami, jesam. Ne samo stranci, nego i domaći igrači izazivaju pažnju. Ovde su problem vremenski uslovi, visoke temperature, velika vlažnost, igrači se lakše povređuju, bitan je oporavak. Ko se pre oporavi, taj će klubu doneti veliki dobitak. Kad se radi o strancima, čak sedmorica mogu da budu u protokolu, oni su, objektivno, i prevaga. Mene, ipak, raduje činjenica da Al Ahli u svom sastavu poseduje poveći broj izuzetno talentovanih igrača, poniklih u klupskoj školi. Trener Đorđe Vasić zaslužuje sve pohvale za rad sa mlađim katetgorijams- rekao je Milojević.

Da li će biti promena u timu Al Ahlija?

RepublikaFoto: Starsport
Degenek ponovo kod Milojevića?

- Sasvim moguće. Cilj je dovesti kvalitetnog domaćeg igrača.

Ne razmišljate o strancima?

- Aktuelni legionari imaju ugovore još jednu sezonu, tako da... Videćemo. Polako.

U Srbiji se pominje da bi Zvezdin štoper Degenek mogao da se preseli u Al Ahli?

- Sfera interesovanja Al Ahlija usredsređena je na prvenstvo i Kup, o strancima, eventualnim pojačanjima, se ne razmišlja. Zasad- otkrio je Vladan Milojević za Sport Klub.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading