(VIDEO) ZVEZDA POKORILA ŠABAC: Dekijevi klinci načeli Mačvu, Vulić UBIO PAUKA za kraj! Sudija Piper u centru pažnje

Autor:

Sport

09.08.2020

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri sporne situacije na meču trećeg kola Superlige.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde slave gol Krstovića

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Mačvu u Šapcu rezultatom 3:0 u utakmici trećeg kola Superlige Srbije. Pobedu crveno-belima doneli su Nikola Krstović, Veljko Nikolić i Miloš Vulić, ali se može reći da je u centru pažnje bio sudija Petar Piper zbog tri sporne situacije na meču.

Prva se dogodila kod vodećeg gola gostiju, jer ostaje pitanje da li je Krstović bio u ofsajdu, a potom je u drugom poluvremenu Piper poništio gol Krstovića jer je lopta navodno napustila teren pre asistencije Bena. Na kraju, crveno-beli su tražili penal kada je Ben nagažen u šesnaestercu, ali je glavni arbitar samo odmahnuo rukom.

Utakmica je počela standardnim odmeravanjem snaga, a jalovu inicijativu imali su gosti iz Beograda. Ipak, da ne bude toliko jalova pobrinuo se Nikola Krstović koji je u 14. minutu promašio dve velike šanse posle kornera, prvo mu je šut odbranio golman Nikola Perić, a potom je šutirao pored gola. Sedam minuta kasnije šansu je imao i Aleksandar Katai, ali je šutirao pravo u golmana Mačve.

Ipak, u 24. minutu Krstović je zatresao mrežu Šapčana i tako doneo prednost crveno-belima. Snažni napadač je u jednom trenutku pao, ali se pridigao i poslao loptu u sam ugao Perićevog gola. Ipak, treba istaći da je gol sporan, zbog eventualnog ofsajda u kom se našao Krstović.

Do kraja prvog dela najopasniji na terenu je bio Aleksandar Katai koji je u dva navrata pogodio prečku. Prvo je u 29. minutu snažno zatresao okvir gola bombom iz slobodnog udarca, a potom je u samoj završnici poluvremena šutirao sa 20-ak metara, a lopta je "liznula" prečku.

Drugo poluvreme je počelo dosta sporije od tempa koji je bio nametnut u prvom i dugo se čekalo na pravo uzbuđenje. Na isteku časa igre je Nikola Krstović ponovo zatresao mrežu, ali je gol poništen zbog toga što je lopta navodno izašla van granica igrališta pre nego što je Ben proigrao kršnog Crnogorca.

Ipak, samo pet minuta kasnije, na semaforu je pisalo 0:2. Veljko Nikolić je šutirao sa distance, lopta je zakačila jednog od fudbalera Mačve i završila u mreži.

Nova sporna situacija u Šapcu dogodila se u 69. minutu kada je odbrambeni igrač Mačve nagazio Bena u kaznenom prostoru, ali sudija Petar Piper nije pokazao na belu tačku.

Dva minuta kasnije, Katai nije uspeo da kruniše golom najlepšu akciju Crvene zvezde na utakmici. Popularni Magiko je bio u odličnoj šansi, ali je šutirao pored gola.

Konačan rezultat postavio je Miloš Vulić u 90. minutu utakmice fenomenalnim udarcem. Namestio je talentovani vezista loptu i opalio po njoj sa 18 metara, a golman Nikola Perić je samo pogledom ispratio loptu.

SUPERLIGA, 3. KOLO

Mačva - Crvena zvezda 0:3 (0:1) /Krstović 24, Nikolić 65, Vulić 90/

Mladost - Inđija 19

Napredak - Radnik 19

Radnički - Novi Pazar 19

Spartak - Metalac 19

TSC - Zlatibor 19

Čukarički - Rad 20.30

Voždovac - Vojvodina 20.30

Partizan - Javor 20.30

Proleter - Bačka 20.30

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading