PRŠTALO NA SVE STRANE: Crvena zvezda i Grafičar odigrali TAKMIČARSKU utakmicu

Autor:

Sport

08.08.2020

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlična predstava iza juga "Marakane".

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Detalj sa utakmice kadeta Grafičara i Crvene zvezde

Kadeti Grafičara i Crvene zvezde sastali su se u drugom kolu Kadetske lige Srbije, a pobedu su iza juga "Marakane" odneli crveno-beli. Iako su bili gosti u Ljutice Bogdana to nije smetalo kadetima Crvene zvezde da slave sa 2:0.

Vrlo neizvesna utakmica vršnjaka Grafičara i Crvene zvezde rešena je golovima Jovana Mijatovića u 69. minutu i Mirka Nikolaševića pet minuta kasnije.

 Zatresla se prečka gola Grafičara na startu meča. Oprobao je Radonjić udarac sa više od dvadeset metara, ali samo pogodio okvir Kitanovićevog gola. Uzvratili su domaći u 8. minutu preko Žaknića koji je odlično šutirao glavom posle kornera, ali je Marić sa gol-linije uspeo da izbaci loptu. Deset minuta kasnije se zatresla prečka i Marinkovićevog gola kad se Bošković našao ispred njega u izglednoj prilici.

Bio je na visini zadatka Marinković u dva navrata u 32. minutu. Prvo je Ognjenović izašao pred njega, a potom je i Beković glavom šutirao, ali je fenomenalno intervenisao golman rođen 2005. godine. Pretili su puleni Srđana Stojčevskog posle prekida preko Đurića, ali njegov udarac glavom iz 36. minuta je završio u rukama Kitanovića. Tri minuta kasnije je i Bubanj prekombinovao u kaznenom prostoru domaćih posle odličnog pasa Nikolaševića, a Ognjenović je bio neko od koga su sve akcije Nikole Đurovića kretale. U poslednjim sekundama prvog dela igre su mogli fudbaleri Grafičara da dođu do prednosti, ali je Kahvić posle kornera pogodio stativu.

 

Nastavio je Kahvić da preti golu Crvene zvezde, pa je u 55. minutu posle okreta sjajno šutirao, ali je Marinković još jednom paradom uspeo da zaustavi udarac. Ipak, prvi pogodak na meču viđen je u 69. minutu kada se Mijatović odlično snašao u kaznenom prostoru Grafičara i pogodio dalji ugao Kitanovićevog gola. Nastavili su silovito puleni Srđana Stojčevskog, pa je Nikolašević u 74. minutu iskoristio nepažnju odbrane domaćih i udvostručio prednost. Mogao je i Rakić u dva navrata da pogodi mrežu tima koji predvodi Nikola Đurović, ali je ostalo konačnih 2:0 za Crvenu zvezdu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading