OGLASIO SE SUDIJSKI EKSPERT: Evo šta kaže o penalu za Novi Pazar i dodavanju koje mu je prethodilo

Autor:

Sport

06.08.2020

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvrnuo se i na poništen gol Sadika.

RepublikaFoto: Starsport
Novak Simović

Fudbaleri Novog Pazara savladali su Partizan rezultatom 3:2 u drugom kolu Superlige Srbije, a prašina se u fudbalskoj javnosti ponovo podigla zbog penala koji je sviran na utakmici jednog od večitih rivala.

Naime, prvi gol na meču postigao je Nikola Nedeljković iz penala koji je dosuđen zbog faula Saše Zdjelara nad Semirom Hadžibulićem, ali su navijači Partizana tvrdili da je on bio u ofsajdu kada mu je upućena lopta pre starta Zdjelara. Ipak, sudijski ekspert Igor Radojčić ih je razuverio svojim viđenjem situacije.

- Bitno je reći da napadač ispred sebe nema dva protivnička igrača, nego samo golmana, tako da se gleda položaj lopte. Tačnije, bitno je da se igrač nalazi iza lopte, što smo videli na ovom snimku, tako da ofsajda nema. Da ne ulazimo sad… Čak i da ga ima, postoji određeno tumačenje da li utiče na protivnika, ali bitno je da nema ofsajda - rekao je Radojičić na TV Arena sport.

 

Potom se osvrnuo i na sam start Zdjelara.

- Što se tiče prekršaja, mislim da je evidentan, potpuno nepotrebno, Zdjelar podiže noge, pokušava da spreči igrača Pazara da se vrati po loptu. Kažem, besportebno zato što igrač kreće u nazad, gol mu ostaje iza leđa, ali to je neka druga priča. Evidentno je da je prekršaj, tako da je ispravna odluka - dodao je on.

Zatim je istakao i da je gol Umara Sadika opravdano poništen.

- Evidentno je da je bio ofsajd. Ono što je jako bitno je položaj pomoćnog sudije, a kada se nalazi na pravom mestu, nije teško doneti prave odluke. To je Miloš Simović, mlađi brat Novaka Simovića - poručio je Radojičić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading