UEFA PROMENILA VAŽNO PRAVILO U KVALIFIKACIJAMA: Evo šta to znači za Zvezdu, Partizan i ostale srpske klubove!

Autor:

Sport

05.08.2020

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kvalifikacije za evropska takmičenja uskoro počinju, a UEFA je donela veliku promenu koja će uticati na sve srpske klubove.

RepublikaFoto: Starsport
Čuveni duel Sadika i Degeneka sa prethodnog večitog derbija

U kvalifikacijama za evropska takmičenja u sezoni 2020/21, srpski predstavnici mogu da se sastanu sa timovima iz BiH i Hrvatske već u prvom kolu.

Posle nereda u Mostaru 2007. godine, kada su igrali Zrinjski i Partizan, UEFA je odlučila da u predrgupama pred žreb razdvaja timove iz ove tri zemlje.

UEFA je za narednu sezonu promenila to pravilo i timovi iz regiona sada mogu da se sastanu u evropskim kvalifikacijama. Ove sezone će se u kvalifikacijama igrati samo jedan meč, osim kada je u pitanju plej-of za Ligu šampiona i sve utakmice igraće se bez prisustva navijača.

Manji je bezbednosni rizik i za organizatora i za UEFA, pa su iz Evropske kuće fudbala odlučili da ukinu "balkansko" pravilo i timovi iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine mogu da se sastanu u kvalifikacijama od prvog kola. Na snazi za sada ostaje da timovi iz Srbije i Bosne i Hercegovine ne mogu da se sastanu sa ekipama sa tzv. Kosova.

Što se tiče ostalih evropskih država, klubovi iz Jermenije i Azerbejdžana, kao i Rusije i Ukrajine, neće moći da se sastanu u kvalifikacijama. Balkanske duele mogli bi da gledamo u Ligi šampiona, pošto je Zvezdin potencijalni rival u drugom kolu Sarajevo, a u trećem kolu Dinamo iz Zagreba.

Partizan bi u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope mogao da zaigra protiv Željezničara ili Borca iz Banjaluke, dok bi u drugom kolu mogao da igra protiv Osijeka, a u trećem protiv Hajduka iz Splita ili Rijeke. Isto važi i za Vojvodinu i TSC u drugom i trećem kolu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading