NE MOGU VIŠE DA GA TRPE: De Hea je bivši, Mančester mu pronašao zamenu!

Autor:

Sport

03.08.2020

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golman Lestera Kasper Šmajhel mogao bi da krene koracima svog oca Pitera i obuče dres Mančester junajteda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
David de Hea

Kako prenose engleski mediji, Junajted je zainteresovan za golmana Lester sitija Kaspera Šmajhela. Po okončanju sezone u Premijer ligi kao jedna od najslabijih karika "crvenih đavola" se izdvaja upravo čuvar mreže David de Hea.

Iako je prethodnih godina bio ubedljivo najbolji pojedinac Junajteda, Španac u poslednje tri sezone konstantno beleži sve slabije partije. To je pokrenulo spekulacije o promeni ispred Junajtedovog gola, a prva želja Olea Gunara Solskjera je navodno sin bivšeg saigrača.

Iako je golman tima koji se do poslednjeg kola borio za plasman u Ligu šampiona, Šmajhel ne bi mnogo koštao Junajted s obzirom da ima 33 godine.

Peter Šmajhel je legenda kluba, igrao je na Old Trafordu od 1991-1999, a od "đavola" se oprostio nakon čuvene sezone u kojoj su osvojili trostruku krunu (FA kup, Premijer ligu, Ligu šampiona).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kasper Šmajhel

Nakon epizoda u Sportingu i Aston VIli penzionisao se u dresu gradskog rivala Mančester sitija, u kojem je profesionalni debi upravo imao njegov sin 2005. Tokom četiri godine tokom je nasupio samo osam puta u Premijer ligi, a Siti ga je slao na pozajmice kod niželigaša i u Škotsku u redove Darlingtona, Burija, Falkirka, Kardifa i Koventrija.

Siti napušta 2009. i prelazi u Nots Kaunti, sledeće godine je branio za Lids junajted, da bi konačno 2011. stigao u Lester gde postaje jedna od najpouzdanijih golmana u Premijer ligi. Mlađi Šmajhel je bio jedan od ključnih faktora u osvajanju senzacionalne titule šampiona Engleske u sezoni 2015/2016. U međuvremenu je postao i golman reprezentacije Danske za koju je skupio 53 nastupa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading