NEKOLIKO NEZGODNIH EKIPA: Ovi timovi stoje na Partizanovom putu ka LE!

Autor:

Sport

03.08.2020

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od prioriteta Partizana, pored titule u Linglong Superligi Srbije, biće i novi plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Partizana

Crno-beli će tokom celog toka kvalifikacija biti među povlašćenim timovima, što je izuzetno važna stvar.

Izabranici Sava Miloševića u novi pohod na Ligu Evrope kreću iz prvog kola kvalifikacija, a utakmica ove faze je zakazan za 27. avgust. Partizan se suočava sa 47 potencijalnih rivala na startu evropske sezone:

Šumgajit (Azerbejdžan), Lokomotiva Plovdiv, Slavija Sofija (Bugarska), Botošani (Rumunija), Pjast, Krakovija (Poljska), Levadija, Paide (Estonija), Hibarnijans, Sirens (Malta), DAC Dunajska Streda, Ružomberok, Žilina (Slovačka), Fjorita, Tre Pene (San Marino), Željezničar, Borac Banjaluka (Bosna i Hercegovina), Laci, Teuta (Albanija), Mura (Slovenija), Puškaš Akademija (Mađarska), Runavik, Toršavn (Farska Ostrva), Saburtalo, Dinamo Batumi, Lokomotiva Tbilsi (Gruzija), Škupi, Renova (Makedonija), Petrokub, Sfantul, Dinamo Tiraspol (Moldavija), Engiordani (Andora), Diferdanž, Union Titus (Luksemburg), Kauno Žalgiris (Litvanija), Riga, Valmieras (Letonija), Širak, Noah (Jermenija), Deri Siti, Bohemijans (Irska), Inter Turku, Ilves, Honka (Finska), Brejdablik, Vikingur (Island) i Bala Taun (Vels).

Veliki broj ovih timova ne bi trebalo da predstavlja problem Partizanu, ali se među ovim ekipama nalazi nekoliko neugodnih rivala poput Žiline, Krakovije, Pjasta, Botošanija...

 

 

 

N sajtu crno-belih detaljno je objašnjeno da Partizan u uvodnoj rundi kvalifikacija neće moći da se sastane sa ekipama sa područja bivše Jugoslavije (sarajevski Željezničar, banjalučki Borac i slovenačka Mura), pošto UEFA prećutno želi da razdvoji timove iz bivše države kako se ne bi ponovili incidenti iz Mostara 2007. kad je tim iz Humske gostovao Zrinjskom i zbog navijačkog ekcesa, uprkos ubedljivoj pobedi, izbačen iz takmičenja. Takvo „pravilo“ ne postoji na papiru, ali se sprovodi u praksi.

Žreb prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope zakazan je za 10. avgust u Nionu, a prema običaju UEFA će dan ranije formirati podgrupe, čime će se broj potencijalnih rivala Partizana svesti na pet ili najviše šest timova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading