ŠEICI CRTAJU NOVO RIVALSTVO NA MAPI EVROPE: Bahrein i Katar ratuju za prevlast u Parizu!

Autor:

Sport

31.07.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Arapi crtaju novo rivalstvo na evropskoj mapi!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kelaifi i Nejmar

Pariz je postao mesto na kom će se voditi najnovija bitka za fudbalsko tržište pošto je vlada Bahreina otkupila 20 odsto akcija u Fudbalskom klubu Pariz.

Reč je o malo poznatom timu koji se 1969. godine spojio sa Pari Sen Žermenom, ali je četiri godine kasnije postao samostalan od "svetaca". Poslednji put u elitnom rangu nastupio je u sezoni 1978/79, a prošle godine jedva je opstao u drugoj ligi.

Dakle, nekih marketinških motiva nema, već je jasno da su šeici iz Bahreina rešili da budu konkurencija kolegama iz Katara i to u njihovom dvorištu. U saopštenju francuske Lige 2 navodi se da vlada ove zemlje ima želju da sponzorisanjem tima iz prestonice poveća imidž i ugled, ali to je samo zvanična verzija priče. Svima je jasno da je ovo samo početak arapskog fudbalskog rata u srcu Evrope, ali će FK Pariz morati da prođe dug put dok ne dođe na nivo "starijeg brata" iz komšiluka.

PSŽ je u poslednjih osam godina čak sedam puta bio prvak Francuske. Poređenja radi, pre ulaska katarskih investitora u klub, tim sa Parka prinčeva samo dvaput je osvajao francuski šampionat (1986. i 1994. godine).

Nešto slično pokušaće da učini vlada Bahreina sa FK Pariz, ali potrebno je najpre da uđu u Ligu 1. Međutim, uz značajna finansijska sredstva koja će Arapi upumpati u klub, to ne bi trebalo da predstavlja problem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading