PROPALA KUPOVINA NJUKASLA: Saudijski princ povukao ponudu tešku stotine miliona evra!

Autor:

Sport

30.07.2020

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preuzimanje Njukasla od strane Saudijske Arabije je propalo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igrači Njukasla

Potencijalni kupci su se sada službeno povukli iz postupka kupovine kluba, što znači da je Njukasl ostao zaglavljen sa trenutnim vlasnikom Majkom Ešlijem.

- Nažalost, dugotrajni proces u trenutnim okolnostima zajedno sa globalnom nesigurnošću učinio je potencijalnu investiciju komercijalno neodrživu - stav je saudijskog konzorcijuma koji prenosi novinar Sky Sportsa Kaveh Solkol.

Preuzimanje Njukasla zapelo je pre više od mesec dana nakon što su se pojavile optužbe da Saudijska Arabija pomoću ilegalnog TV kanala krade signal utakmica Premijer lige i besplatno ih emituje u svojoj državi. Reagovao je i gigant beIN Sports koji je poslao žalbu vođstvu Premijeršipa u kojoj optužuje Saudijsku Arabiju zbog piraterije.



Fond za javna ulaganja Saudijske Arabije, kojem je na čelu princ Mohamed bin Salman, odlučio je za 343 miliona evra da kupi klub od Majka Ešlija, a novi vlasnici su osigurali i 250 miliona evra ulaganja u ekipu.

Ova investicija je bila prva u nizu trogodišnjih injekcija u redove Svraka, a u planu razvoja kluba koji je napisan na 350 stranica bila su i nova komercijalna sponzorstva. Međutim, sada od toga neće biti ništa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading