ŠOK I NEVERICA: Šta je dočekalo Duška Tošića po povratku u Kinu?

Autor: Sportski žurnal

Sport

27.07.2020

07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog pandemije korona virusa koja je tokom januara "eksplodirala" u Kini odložen je i početka fudbalskog šampionata. Umesto krajem februara, počeo je krajem jula.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Duško Tošić

I dalje ne može da se igra u normalnim uslovima, tako da je ovog vikenda startovalo prvenstvo u veoma čudnom sistemu. Učesnici su podeljeni u dve grupe po osam timova koji igraju u Dalijanu i Sužou, što delom podseća i na "mehur" u NBA gde se sezona završava u jednom gradu.

Stranaca ima manje nego ranije, prosto mnogi se nisu vratili u Kinu zbog straha, kao i zbog obaveznog dvonedeljnog karantina, ali jeste srpski reprezentativac Duško Tošić.

 
U intervjuu za "Sportski žurnal" je ispričao da je prvo proveo 14 dana u karantinu po povratku u Srbiju, potom su uvedene još strože mere, da bi po dolasku u Kinu još dve sedmice proveo izolovan. Ukupno je bio čak mesec i po dana u karantinu…

- Lice čoveka sam poslednji put video kad sam izašao iz aviona. Na aerodromu su me dočekali lekari u skafanderima i sproveli do hotela. Iz sobe mogu da izađem na terasu. Svakog dana mi osoblje hotela u skafanderima donosi nove peškire i posteljinu, ali staru ne odnosi. Imam u sobi gomilu od 80 peškira. Svi su uredno oprani i složeni. Moram nekako da prekratim dan...- ispričao je Tošić.

Fudbaler kineskog Guandžou R&F, za koji nije igrao prvog vikenda u porazu od Šenžena (30), ispričao je da su protokoli vrlo striktni. Pokucaju vam na vrata i...

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

- Pištolj za merenje temperature mi stavljaju na čelo dvaput dnevno. Lekar u skafanderu dođe do vrata, ja otvorim, on proveri i ode. Testiraju me svaka tri dana. Radili su mi i dva analna brisa. Imam osećaj da proveravaju svako krvno zrnce..."- naveo je Duško Tošić.

 

Tošić je davno, još u oktobru, odigrao poslednju takmičarsku utakmicu, tako da ističe da je potrebno da bude veoma oprezan kada se vrati na teren.

- U apartman su mi doneli traku za trčanje, dva bicikla, opremu za vežbanje... Svakodnevno radim po programu Andrije Milutinovića. Radim dvaput dnevno po tri sata. Kondiciono nikad bolje nisam bio spreman- zaključio je Tošić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading