KAPITEN ZENITA RAZBIO TROFEJ NAMENJEN OSVAJAČU KUPA RUSIJE: Baneta u Rusiji stiglo prokletstvo pehara!

Autor: Marija Stefanović

Sport

27.07.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre Ivanovića, trofej uništavali Ramos, reprezentativci Nemačke, fudbaleri Sitija, CSKA, Ajaksa i Benfike

Bane Ivanović

Branislav Ivanović (36) predvodio je Zenit do trofeja u Kupu Rusije, a zatim je razbio pehar!

Nekadašnji srpski reprezentativac i kapiten ruskog tima je u subotu uveče, nakon trijumfa svoje ekipe nad Himkijem sa (1:0), podigao 13 trofej u karijeri i tako doneo u vitrine duplu krunu, ali mu je prilikom slavlja sa pehara pao stakleni poklopac i razbio se. To, međutim, nije pokvarilo atmosferu, a poziranje je nastavljeno sa oskrnavljenim trofejem.

STRADANJE BOGINJE

Rusi Baneta sele u Zvezdu

Branislav Ivanović napustiće Zenit jer mu ističe ugovor i preći će u Crvenu zvezdu, pišu ruski mediji. Kako se navodi, nekadašnji reprezentativac Srbije je u subotu uveče, nakon osvajanja duple krune, saopštio je upravi da ne pristaje na smanjenje plate i da neće produžiti ugovor. Srpski fudbaler je u Zenit stigao iz Čelsija u januaru 2017. i osvojio dve titule i Kup, a ostaje da se vidi da li će se preseliti na Marakanu.

Bane, ali i ostali igrači Zenita, uopšte se nisu potresli, svesni da nisu jedini koji su uspeli da unište tek zasluženi pehar. Svakako su najveći incident napravili fudbaleri Nemačke, koji su tokom slavlja oštetili pehar namenjen prvaku sveta 2014. godine. Predsednik FS Nemačke Volfgang Nirzbah kazao je da nikada nisu otkrili ko je bio krivac za stradanje Zlatne boginje.

RepublikaFoto: FK Zenit

Igrač Mančester sitija Zinčenko srušio trofej Premijer lige, koji su osvojili i sledeće godine

- Otpao je mali deo, ali je to ubrzo sređeno, angažovali smo specijaliste. Pokušali da saznamo ko je to uradio, ali nismo uspeli - rekao je Nirzbah.

Navijači nikako nisu mogli da oproste kapitenu Reala Serhiju Ramosu, koji je aprila 2011. ispustio pod autobus pehar Kupa kralja, koji su čekali od 1993. godine. Samo mesec dana kasnije, isti peh je napravio i golman Ajaksa Marten Stekelenburg. On je tokom proslave titule prvaka Holandije, vozeći se na otvorenom autobusu, peharom zakačio žice kontaktne mreže za trolejbuse, nakon čega mu je on ispao na ulicu, pa je pregažen.

Zvezda i Partizan razbijali, skrnavili i gubili trofeje

Ni srpski košarkaški klubovi nisu mnogo pazili na svoje trofeje, pa je tako Partizan 2012. godine izgubio pehar Evrolige, koji su osvojili 1992. Zatim su navijači Zvezde 2014. uništili trofej namenjen prvaku Srbije, koji su osvojili crno-beli. Ni partizanovci nisu bili ništa bolji, već su 2018. godine skidali grb crveno-belih sa trofeja Kupa Radivoja Koraća

LOŠ KVALITET

Slična sudbina zadesila je i fudbalera Mančester sitija Aleksandra Zinčenka, koji je 2018. srušio trofej Premijer lige, kao i fudbalere Benfike, koji su 2014. uništili pehar Superkupa. Ni fudbaleri CSKA nisu uspeli da sačuvaju najvredniji predmet. Tokom proslave titule Kupa Rusije 2011. "armejci" su pili iz pehara i bacali ga iz ruke u ruku, a kad je stigao do Tomaša Necida, raspao se.

13 TROFEJA PODIGAO IVANOVIĆ U KARIJERI

- Nemam pojma ko je polomio pehar. Svi smo redom pili iz njega i odjednom se u mojim rukama našao samo vrh, a ostatak je bio na podu. Neka naprave malo čvršći sledeći put - poručio je tad Necid.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading