Deki i Mrkela o pojačanjima, lažnim vestima, interesima klubova za igrače...

Autor:

Sport

23.07.2020

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde spremaju se za novu sezonu, a pred novinare izlaze trener Dejan Stanković i sportski direktor Mitar Mrkela

RepublikaFoto: Tanjug
Mitar Mrkela

- Imali smo ponudu za Garsiju, mi smo je prihvatili, ali on nije hteo da ide van Evrope. Ovde je sa nama i trenira. Boaći se polako priključio, biće spreman za pet, šest dana. Pavkov još uvek ima zabranu udaranja lopte glavom. Ako ih prodamo bićete obavešteni - rekao je Mrkela na startu.

Stanković je dodao da računa na sve igrače.

- Ko god je na treninug računam na njega. Ne zabrinjava me forma napadača. Znam šta smo prošli... Odigrali smo dve utakmice, sledi nam treća i ne brine me. Znam da neće biti sjajno, ali znam da rade sjajno, pošteno... Bitno je da se ispuni norma. Znam šta rade. Igramo na svaka tri dana. To je dogovor sa klubom i igračima da uhvatimo formu. Važno mi je da se istrči i ispuni forma - rekao je Stanković.

Mrkela je odgovorio na pitanje da li Zvezda traži napadača ili levog beka.

- Ono što se piše, 90 odsto nije tačno. Zvezda ne traži levog beka, a naš skauting tim radi tokom cele godine da može da raguje kada nam zatreba neki igrač - poručio je Mrkela.

Uključio se i Stanković.

RepublikaFoto: Tanjug
Dejan Stanković

- Vratili smo Hajdina, to jasno pokazuje da li tražimo levog beka. Imamo strpljenja, tek je počelo. Polako se tržište otvara, i sve lagano kreće - rekao je Stanković.

Mrkela je govorio i odlascima.

- Blizu smo da raskinemo ugovor sa Melegom. Možda se to dogodi i danas. Čuo sam se sa Jirkom... Ima interesovanja za njega, što za transfer što za pozajmicu. Tek je završio prvenstvo, ima vremena - obrazložio je Mrkela.

On je dodao za Garsiju ima dosta interesovanja, kao i da klubovi pitaju za Miloša Degeneka. Stanković je govorio i o drugom delu priprema.

- Došli smo u Pazovu da budemo sigurni... Da radimo u miru, da budemo sami, da odradimo završetak brušenja dijamanta. Da završimo pripreme i da budemo spremni za nastavak sezone - rekao je Stanković.

Trener je dodao da bi delimično bio zadovoljan (80 odsto) ako više niko ne dođe do kraja prelaznog roka u Zvezdi.

RepublikaFoto: Starsport

 - Ne brini me forma napadača, jer znam kako radimo i šta smo sve uradili do sada. Nemoguće je da trenutno izgleda spektakularno na utakmici, jer na treningu rade maksimalno posvećeno i posledica toga je da na terenu sada ne izgleda lepo za oko - rekao je Stanković.

 - Katai i Spiridonović su dva veoma kvalitetna igrača. Sa kvalitetima Kataia ste upoznati i vi, igrač sa neverovatnom vizijom kojeg ništa na terenu ne može da iznenadi. Spiridonović je takođe odličan igrač, veoma brz i koristan. Biće ogromna pojačanja za Crvenu zvezdu.

 - Novajlije se uvek osećaju kao da su dugo tu, jer je atmosfera u ekipi odlična, pa je tako i sa najnovijim pojačanjima. Odlično su se uklopili i biće velika pojačanja - odgovorio je Nemanja Milunović o novim saigračima.

 - Sanogo je ogromno pojačanje za Crvenu zvezdu. Radi vredno, vraća se polako u takmičarsku formu i sigurno je igrač koji će nam značiti i koji može da odgovori izazovima Crvene zvezde - optimista je šef stručnog štaba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading