KIŠA GOLOVA NA ENFILDU: Liverpul dobio Čelsi u ludom meču!

Autor:

Sport

22.07.2020

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajan meč na Enfildu u kom je Liverpul savladao Čelsi sa 5:3 u 37. kolu Premijer lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Goleada na Enfildu

Za šampiona Engleske meč nije imao rezultatski značaj, ali su se igrači u crvenim dresovima potrudili da na efikasan način dočekaju zvaničnu dodelu pehara. Na drugoj strani, Čelsiju je bio neophodan bod da osigura plasman u Ligu šampiona. Plavci novu šansu za to imaju u poslednjem kolu protiv Vulverhemptona na svom terenu u nedelju.

Izuzetno efikasan meč viđen u Liverpulu, a da će doći do dramatičnog finiša nije se moglo zaključiti posle prvog poluvremena. Liverpul je dominirao utakmicom u tom delu i golovima Nabija Keite u 23, Trenta Aleksander-Arnolda u 38. i Đinija Vajnalduma u 43. stekao velikih 3:0. Posebno lepa bila su prva dva pogotka - Keita je sa dvadesetak metara raspalio i pogodio pod prečku, da bi Aleksander-Arnold izveo fantastičan slobodan udarac iz nešto veće razdaljine.

Nadu Plavcima da mogu do boda i osiguranog plasmana u Ligu šampiona vratio je Olivije Žiru u 45+3, ali je Roberto Firmino pogodio u 55. minutu, posle centaršuta Arnolda, i Redsi su ponovo imali tri gola prednosti. Tu, ipak, nije bio kraj uzbuđenjima. Menadžer gostiju Frenk Lampard ubrzo je napravio tri promene, u igru su ušli Temi Ejbraham, Kristijan Pulišić i Kalum Hadson-Odoi, što je donelo veliki boljitak.

Već u 61. minutu, Pulišić je proigrao Ejbrahama za 4:2, da bi u 73. američki krilni igrač zatresao mrežu, na dodavanje Hadson-Odoija. Delovalo je tad da bi londonski klub, ipak, mogao do velikog boda. Napadali su Plavi u naletima, međutim, kontra napad Liverpula u 84. minutu i pogodak Aleksa Okslejd-Čemberlejna otklonili su dileme oko pobednika.

Ekipa Jirgena Klopa kao lider i šampion ima 96 bodova, a u poslednjoj rundi gostuje Njukaslu 26. jula. Čelsi je četvrti sa 63 poena, koliko ima i trećeplasirani Mančester Junajted, a jedan više od Lestera.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading