SUROVA DOMINACIJA RONALDA: Juventus na korak do titule!

Autor:

Sport

20.07.2020

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U derbiju 34. kola Serije A Juventus je s 2:1 pobedio Lacio i sada je na korak od osvajanja još jedne titule.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristijano Ronaldo

Juventus je večerašnjom pobedom, 25. u prvenstvu, prekinuo jednu lošu seriju od tri uzastopna meča bez trijumfa, ali Kristijano Ronaldo je sa dva nova gola u izuzetno važnoj utakmici prelomio trku za Skudeto.

U prvom poluvremenu mreže se nisu tresle, mada je bilo nekoliko izglednih šansi, a najbolju je imao Imobile u završnici kada je pogodio stativu.

U 51. minutu dosuđen je penal za Juventus nakon što je Danijele Orsato konsultovao VAR, a Ronaldo bio siguran sa bele tačke za 1:0.

Samo tri minuta kasnije Portugalac postiže svoj 30. pogodak u Seriji A i postaje prvi strelac. Uz to, Ronaldo postaje tek treći igrač u proteklih 60 godina koji je dao najmanje 30 golova u Seriji A nakon Iguaina i Tonija i postaje prvi igrač koji je u La Ligi, Premijer ligi i Seriji A postigao najmanje 50 golova.

U 66. minutu Ronaldo je bio blizu het-trika, zatim Dibala ne koristi dobru situaciju, a Lacio uspeva da smanji u 83. minutu. Ćiro Imobile takođe dolazi do svog 30. gola, pogodivši sa bele tačke, ali gosti iz Rima ne uspevaju da izvuku barem bod u Torinu.

Četiri kola pre kraja Juventus ima 80 bodova, osam više od Intera i devet od Atalante, odnosno 11 od Lacija. Kako sada stvari stoje, Juve je novi - stari prvak Italije.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading