STIGLA POTVRDA IZ HUMSKE: Partizan dobio zvanične ponude za Stevanovića i Sadika

Autor:

Sport

20.07.2020

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprava na potezu.

RepublikaFoto: Starsport
Filip Stevanović i Umar Sadik

Fudbaleri Partizana se uveliko spremaju za novu sezonu, koja bi trebalo da počne 1. avgusta, a trenutno se nalaze na pripremama na Zlatiboru. S obzirom na tektonske promene i velike udare na finansije u svetu fudbala zbog pandemije korona virusa, svi se pitaju kako će to uticati na predstojeći prleazni rok, ali generalni direktor kluba iz Humske Miloš Vazura tvrdi da crno-beli neće prodavati igrače za "siću".

Najvredniji fudbaleri Partizana su svakako mladi Filip Stevanović koji je prethodne sezone pokazao raskošan talenat i udarna igla vicešampiona Srbije Umar Sadik. Baš zbog toga, Vazura tvrdi da oni neće biti prodati za osam miliona evra, koliko su iznosile neke zvanične ponude.

- Naravno da postoje interesovanja, ne samo za dva najbolja igrača, Filipa Stevanovića i Umara Sadika, već i za druge igrače, ali jednostavno nijedna od tih ponuda nije bila onakva kakvu mi očekujemo. Takođe, još uvek nismo doneli odluku da li smo spremni da se odreknemo mladog Stevanovića ili Sadika, to u mnogome zavisi i od strategije šefa stručnog štaba. Ponude koje smo dobili jesu ozbiljne, ali posle prodaje Strahinje Pavlovića i dobrih igara u Evropi, Partizan zahteva da te cifre budu mnogo veće. Radi se o konkretnim ponudama koje bismo pre dve godine vrlo rado prihvatili, nijedna cifra nije bila ispod 8 miliona, ali mi trenutno nismo spremni da bilo koga od njih dvojice pustimo da ide za taj novac. Postoji interesovanje i za Sejdubu Sumu, ali smo doneli odluku da on u ovom prelaznom roku ne može da napusti klub, jer mi želimo da ga zadržimo i da bude okosnica tima - rekao je Vazura.

RepublikaFoto: Starsport
Generalni direktor Partizana Miloš Vazura

Potom je nastavio i o tome da bitni fudbaleri više neće napuštati Parni valjak ni za tri ili četiri miliona evra, već da je cilj kluba da zarađuje osmocifrene iznose.

- Imamo dosta mladih momaka, Parizanove dece, trener Savo Milošević forsira mlade igrače otkako je došao, biće teško jer igramo na tri fronta, ali takva su pravila i moramo da se prilagodimo. Pričao sam sa svima, igrači su zadovoljni, atmosfera je dobra, ova sezona će biti dugačka, ali Partizan uvek ima najviše ciljeve. Priorieti su osvajanje titule, ali i igranje u LE, jer kao što sam rekao ta finansijska sredstva nam mnogo znače, a i za sam rejting kluba bi dobro došao plasman u Ligu Evrope. Kada govorimo o prodaji igrača, klub dobija mnogo ozbiljnije ponude ukoliko igrate LE, jednostavno, više pažnje na vas obraćaju strani klubovi. Primera radi, Partizan više ne prodaje igrače za 3-4 miliona, nego za 10, 12, 15 miliona. Imamo veoma dobre ponude za Sadika kojima za sada odolevamo, jer želimo da igramo LE i prodajemo igrače za preko 10 miliona evra. Zbog cele ove situacije ne znam koliko ćemo u tome uspeti, ali ćemo se truditi da bude tako, jer sigurno imamo igrače koji su najbolji u Srbiji, koji mogu da igraju veoma dobro u evropskim klubovima, što će, nadam se, uskoro pokazati i Strahinja Pavlović u francuskoj ligi.

Generalni direktor kluba iz Humske naveo je i da Partizan dosta zavisi od rezultata na međunarodnoj sceni.

- Partizan se uglavnom finansira od igranja u Evropi, a s obzirom na to da imamo dobre igrače siguran sam da ćemo dobijati još ponuda, a onda ćemo u skladu sa tim ponudama i uslovima odlučiti šta ćemo preduzeti - da li ćemo nekoga prodati i za koliko. Isto tako, očekuju nas kvalifikacije za Ligu Evrope, ali ove godine sigurno neće biti lako - poručio je Vazura.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading