ISKALILI BES: Barsa demolirala Alaves za kraj Primere

Autor:

Sport

19.07.2020

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Barselone su rezultatom 5:0 pobedili Deportivo Alaves u poslednjoj utakmici španske LaLige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Leo Mesi

Real Madrid je osvojio šampionsku titulu posle dvogodišnje dominacije Barselone, koja je u 2020. godini zauzela 2. poziciju na tabeli Primere. Oni su ipak odlučili da se od navijača oproste sa stilom i Deportivo Alaves "ispratili" sa pet pogodaka u mreži.

Sve je počelo pogotkom Fatija u 24. minutu, pogodak koji Barselonu doveo do vođstva već sredinom prvog poluvremena, ali je taj gol ipak bio značajniji za Lionela Mesija, kome je to bila 21. asistencija u Primeri što je apsolutni rekord. Samo deset minuta kasnije je rekorder po broju asistencija u španskom fudbalu uspeo da se upiše u strelce.

Lionel Mesi je u tom 34. minutu lepo utrčao u kazneni prostor po sredini, dobio pas na vreme od Puđa i bez ikakvih problema savladao golmana Himenesa za prednost od 2:0. Do kraja prvog poluvremena videli smo još jedan gol, a u listu strelaca upisao se Urugvajac – Luis Suarez.

Suarez je u 44. minutu utakmice izbegao ofsajd zamku, pobegao kompletnoj odbrani Alavesa i glavom loptu smestio u mrežu na asistenciju Đordija Albe, pa su izabranici Kike Setijena zadovoljni otišli u svlačionicu.

Po povratku na teren Barsa nije napadala svim silama, ali se nije ni opuštala. Tako je Nelson Semedo posle samo 12 minuta igre u nastavku susreta uspeo da postigne pogodak za velikih 4:0 i tada je već lagano mogao da se svira kraj, a da se niko i ne buni. Ipak, Lionel Mesi je pronašao način da se sezona završi na još bolji način, pošto je po drugi put na susretu zatresao mrežu Deportivo Alavesa. To se desilo u 75. minutu utakmice, kada je Argentinac iskoristio centaršut upućen sa levog boka i iz trka loptu poslao u gol za ubedljivih, Barselona 5 – Alaves 0.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading