ČUDO NA VEMBLIJU: Obamejang uništio Siti, Arsenal u finalu FA Kupa!

Autor:

Sport

18.07.2020

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Arsenala pobedili su Mančester siti 2:0 i plasirali se u finale FA kupa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slavlje Beljerina i Obamejanga... Arsenal preko Sitija do finala FA Kupa

Na kultnom Vembliju junak "tobdžija" bio je Pjer-Emerik Obamejang sa dva gola – u 19. i 71. minutu. Gabonac je iskoristio dve odlične asistencije Nikolasa Pepea i Kirena Tirnija i lansirao "tobžije" u finale. Istovremeno, Obamejang je stavio tačku na užasnu seriju poraza Arsenala od Sitija na čak sedam poslednjih međusobnih susreta.

A u suprtonom je mogao da bude najgori niz u klupskoj istoriji. Ipak, Obamejang, uz sjajnu partiju odbrane na čelu sa Davidom Luizom, nije dao da ovu generaciju pamte i po tome.

Siti je od prvog minuta imao kontrolu, nizao prilike, sve do situacije kada je Obamejang promašio zicer minut pre prvog gola. Taj trenutak kao da je probudio "tobdžije" koje su konačno zaigrale hrabrije i videle da Siti nije bauk. Kao po direktivi isto se dogodilo i u nastavku drugog dela igre, golman Emilijano Martines je blistao, a Obamejang opet odapeo strelu.

Arsenal će u velikom finalu igrati protiv boljeg iz meča Mančester junajteda i Čelsija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading