MURINJO PRED DERBI MEČ: Totenhem je iznad Lige Evrope!

Autor: Mediji

Sport

18.07.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener fudbalera Totenhema Žoze Murinjo rekao je danas da je plasman u Ligu Evropa najmanje što njegova ekipa zaslužuje posle teških trenutaka u ovoj sezoni, ali je i ocenio da je njeno mesto u Ligi šampiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žoze Murinjo

Kada je Murinjo preuzeo Totenhem prošlog novembra ekipa je bila 14. na tabeli, ali je u medjuvremenu popravila igru i rezultate i bori se za mesto u Ligi Evrope.

Liverpul igra dobro otkako je sezona nastavljena posle pauze zbog pandemije korona virusa i samo su šampion Liverpul, Mančester siti i Mančester junajted osvojili više bodova otkako je Murinjo došao, uprkos povredi najboljeg strelca Totenhema Harija Kejna i Sona

Totenhem je trenutno sedmi i zaostaje bod za Vulverhemptonom na šestom mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hari Kejn

- Mislim da bismo bili bolji od toga bez problema koji su nas zadesili. Nijedan tim nije imao slične probleme. U najtežim trenucima sezone pričao sam o preživljavanju kako bismo mogli da budemo u poziciji da se borimo za to. Činjenica da smo četvrti od mog dolaska, bez (Uga) Ljorisa, Harija Kejna, (Muse) Sisoka i Sona, je dobar pokazatelj potencijala koji imamo i posla koji radimo - rekao je Murinjo za Skaj.

- U fudbalu se ne radi o tome šta zaslužujete već o tome šta dobijete. Moramo da pobedimo u preostale dve utakmice - dodao je portugalski trener.

Pobeda protiv Lestera i Kristal Palasa bi omogućila Totenhemu najmanje sedmo mesto na tabeli, što bi mu bilo dovoljno za kvalifikacije, u slučaju da Arsenal ne osvoji FA kup.

- Na prilično šaljiv način kažem igračima: 'Još dve pobede i osvajamo Ligu Evropa'. Znam da to nije tako i da je Liga Evropa dugo takmičenje sa dobrim ekipama, nekim iz Lige šampiona, što ga čini zaista teškim. To je samo pokušaj da motivišem igrače pošto je naš nivo Liga šampiona - rekao je Murinjo.

- Samo pokušavam da motivišem trupe. Nije moguće da Šefild junajted, Vulvsi ili Arsenal imaju veču motivaciju od nas da se dokopaju jedne od tih pozicija. Igrati u Ligi Evropa je dobro, možeš da rotiraš igrače i to je fantastično iskustvo za mladje kojima bi Liga šampiona došla prerano - dodao je Murinjo.

Utakmica Totenhem - Lester igra se u nedelju u Londonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading