PREKINUTA BARSINA DOMINACIJA: Benzema srušio Viljareal, Real je novi šampion Španije!

Autor:

Sport

16.07.2020

20:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Reala novi su šampioni Španije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slavlje fudbalera Reala... Titula se vratila u Madrid

Madriđani su u 37. kolu savladali na svom terenu Viljareal sa 2:1 i stigli do prvog šampionskog pehara još od 2016. godine, a 34. u svojoj istoriji.

To im je bila deveta pobeda zaredom u LaLigi.

Madriđani su poveli u 29. minutu. Luka Modrić je sjajno pronašao Benzemu, a Francuz je uradio ono što najbolje zna – iskoristio dobru situaciju i smestio loptu u mrežu.

Real je dominirao u prvom poluvremenu, iako fudbal i nije bio nešto preterano zanimljiv, ali je domaćin odradio ono što je zacrtao pre početka meča. Pored pogotka Benzeme, uputili su još tri šuta u okvir gola, ali je sve to lako neutralisao Asenho, dok gosti nisu imali nijedan udarac u okvir gola.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bio je sjajan na golu... Tibo Kurtoa

U drugom delu je Karvahal imao dobru priliku na startu. Posle nekoliko sjajnih driblinga šutirao je iz peterca levom slabijom nogom, ali pravo u Asenha. Real je kao i na prethodnim mečevima kontrolisao igru i čuvao rezultat.

Serhio Ramos je u 73. minutu posle sjajnog solo prodora srušen u kaznenom prostoru. Ukrao je loptu na sredini terena, došao do šesnaesterca, a onda ga je srušio defanzivac Viljareala i sudija je pokazao na belu tačku.

Ramos i Benzema želeli su da urade nešto kao što su pokušali Anri i Pires, a uspeli Mesi i Suares. Ramos je dodao sa bele tačke do Benzeme, koji je ipak ranije utrčao i gol nije priznat. Penal je ponovljen i ovog puta je Benzema šutirao i postigao gol.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nije se naigrao, ali je osvojio prvenstvo... Luka Jović

Kros je u 81. minutu pogodio prečku, a Viljareal je smanjio u 83. minutu. Strelac je bio Ibora. Kurtoa je imao dve neverovatne odbrane i Ibora je sa dva metra promašio čitav gol. Asensiju je poništen gol u 95. minutu. Real je preživeo i slavlje je moglo da počne.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading