Arsenal nakon preokreta savladao šampiona

Autor:

Sport

15.07.2020

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večeras je na Emiratu Arsenal u okviru 36. kola Premijer lige ugostio novog šampiona Engleske, ekipu Liverpula i upisao pobedu rezultatom 2:1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igrači Arsenala

Međutim, nije dobro počelo sa Arsenal koji je nakon 20 minuta igre bio u zaustatku. Robertson je kombinovao sa Firminom i potom ubacio pred gol Arsenala, a Sane u 20. minuti doveo goste u vođstvo.

Ipak, Arsenal poprilično brzo uzvraća. Igrala se 32. minuta je Van Dajk odigrao užasnu povratnu loptu ka svom golmanu, a to iskoristio Lakazete, zaobišao Alisona i pogodio za 1:1.

Do kraja prvog dela Arsenal je uspeo da stigne do preokreta. Ovaj put je Alison loše reagovao, loptu ukrako Lakazete i asistirao mladom Nelsonu koji nije propustio priliku da pogodi za 2:1.

U nastavku je Liverpul apsolutno dominirao, imao veliki broj šuteva i imao nekoliko dobrih šansi da dođe do izjednačenja, ali nije uspeo. Pokušavali su Salah, Mane i Aleksander-Arnold, ali nisu uspevali da savladaju golmana Martineza.

Sa druge strane, dobru priliku za Arsenal u finišu meča je propustio mladi Vilok.

Do kraja je dakle ostalo 2:1, a Arsenal je došao do tri boda koja ga ostavljaju u igri za Evropu. Sada su deveti sa 53 boda i kvalifikacije za Ligu Evrope im beže tri boda.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading